20101031

I Love You.

Itu Sahaja.

20101028

Terima Kasih!

Sebab buka topeng dan tunjuk diri sendiri.
Terima Kasih kerana tempoh yang cukup cepat dan pantas!
Maka, tak perlu jadi poser lagi.

Aku meluat.

*muntah*

Lain kali

Belajar jadi lebih matang di dalam kehidupan.

Jika rasa hati bagai bangkai najis, xperlu bercerita tentang agama, sebab itu tak berjaya langsung tutup kebodohan kau.

Rupanya kau dan masa silam aku, sama.

So, kau, typical dan bukan manusia "luar biasa" yang pernah aku label kan dahulu.

Kau, cepat melatah!

Cuba jangan heboh satu dunia perihal busuk supaya orang tak ketawa kan kau.

Jangan sampai Tuhan buka lagi hijab.

Kau lelaki tipikal! Lelaki-sekolah-agama-tapi-mulut-macam-teett

*pause*

Jangan salahkan agama. Memang salah manusia.

Baik!

20101013

Buang dalam lubang jamban!

Apa pun ranjau dalam kehidupan, walau sesukar mana pun pasti pada akhir nya kita berjaya harungi juga kan. Walau terpaksa berjalan kaki beribu batu di mana kiri dan kanan jalan penuh anjing bangsat, busuk dan ngeri berjarak dua depa pada kamu atau duri berbisa bakal mencucuk kurang dari lima inci dari kulit pun, jika Tuhan tahu kita mampu, maka kesusahan itu pasti akan muncul juga depan mata.

Persoalannya sama ada kita sedar atau tidak yang kita sebenarnya kuat. Sebab Tuhan yang Maha Baik ingatkan kita, "aku tak akan turunkan ujian buat hambaKu kecuali dia benar2 mampu". Jadi, kau fikir aku berani nak cabar kata Tuhan? Aku cuma perlu lebih kuat untuk hari mendatang. Saban hari ada sahaja manusia yang gemar mencabar kesabaran aku. Jika bukan aku pun, pasti ada kaitan dengan orang yang aku sayang. Ah, tetap sama kan?

Cuba kalau otak manusia boleh diprogramkan. Dan sistem administrator setiap sistem neuro itu adalah aku. Maka aku akan program setiap otak manusia tersebut, apabila bercakap haruslah menggunakan sel otak dan bukan sel ponggong!! Sebab kadangkala ada manusia yang cabut akal mereka, buang dalam jamban, flash dan hilang. Kemudian cuma pakai otak yang tiada akal untuk buat keputusan. Bodoh!

Hari ni aku panas hati pada Lecturer EOP aku. Ada ke satu presentation dari consultation company nak kena ada butterflies dan blink2 tulisan warna pink?! Lepastu keep on comparing KICT students dengan economics student. Kemudian ada pula lancau ni boleh cabar kami "kitorang cabar ICT students buat website untuk presentation" Mamat ni aku rasa adalah salah seorang mangkuk yang flash akal terus masuk loji pembuangan najis. Bangang tahap dewata! Sebab tu aku selalu cakap, ada sijil tinggi mana pun, pointer tinggi mana pun, takkan menjamin kau berfikir bagai orang ada ilmu.


Aku lagi hormat pakcik yang kerja kutip sampah.

20101006

Tekak sakit


Satu masalah kesihatan yang kerap mengganggu kehidupan aku adalah batuk dan selsema. Adakalanya aku rasa macam nak tarik tekak keluar, buang kahak dan skru semula masuk ke dalam. Boleh. Ok tak boleh.

Hari ni saya nak promote cupcake saya kt blog. Siapa nak order sila email saya marina[dot]bakri[at]gmail[dot]com --> untuk mengelakkan si beruk spammer

Harga

PRICING :
Cup M (2.25Oz)
- 16 pieces RM40
- 25 pieces RM60

Cup L (3.25Oz)
- 16 pieces RM50
- 25 pieces 70


Terima Kasih!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...