20081009

kenapalah aku kena berhadapan dengan benda2 bodoh macam ni

Hari ahad yang lepas aku balik semula ke kampus dengan hati yang berat. Rasa cm raya kejap je, dah nak ngadap asgmt yang bersepah tu. Kadang2 aku stress gila,, smpai rasa nak quit je belajar, nak duduk rumah tggu orng masuk meminang..Pukul 10 mlm sampai kampus,, borak2 dua jam pasal raya, pastu tdo, tak jugak buat kerja.

Isnin kelas 8.30 pagi. Fak. Monday sickness,, aku memang tak suka bangun pagi, sampai aku selau cakap kat yus yang aku nak cai kerja yang start pukul 12 tgh hari dan habis lapan jam kemudian. Aku tak kisah.. Tapi ape aku ingat smpai mati ke aku takkan bgn pagi, gila apa! Aku bangun pagi tu dengan rasa yang nak muntahh, tu semua sebab rasa terpaksa nak bangun..Kalau lah lecturer aku tak warn pasal attendance,, dah lama aku sambung tdo dan bangun paling awal pkul 11pg.

Tak cukup dengan tu, pukul 11 ada kelas lagi.. Zzz..aku malas, aku tak pergi.. Pukul 2 ada lagi,, aku tak pergi lagi sebab aku sambung tdo, rasa macam lapan tahun tak tdo plak hari tu.. Sama mcm mom and anis, bangun2 pkul 4 ptg, jadi aku pergi satu kelas je, iaitu kelas AI tapi aku online masa madam ajar Robotic, dan missed 3 kelas lain, serupa aku tak payah balik kampus kan. Tapi aku rasa aku tak dapat apa2 untuk kelas AI. Ohh, itu memang selalu..

Selasa, kelas java memang sekarang makin membosankan. Makin lama, aku tak paham, apa yang sebenarnya lecturer aku tgh terangkan kat depan tu..Iya, sebab mata aku kat desktop pc, tgh online jugak,, memang sampai bila2 pn aku tkkn phm..Tapi aku rasa kalau aku tenung pun papan putih tu, aku tetap tkkn paham, jangan tanya aku kenapa. Bila CAM rendah, aku selalu ada self esteem yang tggi, lantas aku tak pernah peduli kesannya melainkan selepas announcement of final exam result, itu adalah aku..

Malam Selasa, tgh mom n anis sibuk2 siapakan presentation BM, aku buat proposal AI,, aku pun tak tahu apa yang aku buat, itu semua hasil kerja percuma yang aku paste kan dari internet, biasa lah, macam kaw tak pernah buat.. Kenapa guna Fuzzy Logic untuk predict weather,, aku pun tak paham kenapa aku harus kaji benda tu, itu totally bukan bidang aku. Aku terus rasa macam -- apa yang aku belajar sebenarnya? Aku tak tahu, dan kurang minat nak ambil tahu. ya,, aku memang rugi.. Aku cuma minat untuk gunakan otak kiri aku, namn aku lost dalam certain things bila aku terlebih guna otak kiri aku..

Rabu jam 2 petang, aku berjalan sorang2 pergi kelas waktu panas terik kering macam dekat padang pasir, aku sikit lagi nak pitam,muka aku merah macam nak terbakar dan aku menangis macam orang gila..


Minggu ni memang sux bagi aku. tell me, bila aku rasa tak sux. Macam tak pernah, mungkin juga aku ni yang paranoid atau aku semakin tak suka keadaan sekeliling aku,, itu hanya aku tahu dan kau tak perlu tahu. Aku balik rumah hari kamis wpn aku terlampau banyak unsettled things. Itu pun kau tak perlu tahu kenapa.. Kau cuma perlu tahu, aku orang sacarstic dan selalu menyampah dengan benda2 bodoh dan aku selalu katakan. Ya Allah, kenapalah aku kena berhadapan dengan benda2 bodoh macam ni..

Ohh, itu bukan belajar yang aku maksudkan.

2 comments:

aniely said...

ape susah ena? naik la komuter ke ape dtg serdang ..haha sini janie wat org mamcam heaven ...tekanan pon tetap menggila ..lepak kejap kat f.crt pon dah pecah perut hilang tension ...siyesly ..kawan saya mcm haram punye biol ..haha

.m a r y n n a.® said...

haha, yeke janie..sonoknye cmtu.. hmm.. tp bangi akan wat ena rs something lah.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...