20080430

hey!!

..tolong lah marina.. move on lah!..
..let bygone be bygone..

20080429

Depressed

Ppl.,
.sory.
im not in the mood.
.my emotion isn't stable.
.im kinda in a new culture.
.its called culture shock.
.i wanted my previous life.
.i miss em all.
...
=/

20080428

Burn Berlin Down



p/s : perghh...kacak seyh Pijie..ohh myy.. ;p
Dinie pun sama.. lalala~


Burn Berlin Down

Well I've been here before
I think I'm pretty sure
Well it's not just the matters of high's and low's
But please don't be shocked
of what's behind the door
Coz maybe it just the matter of truth and fraud
Oh my.. What is is I've been trying
Yes I was here before
and I am very sure
From far I saw your big head walks you through the door
I sit down and I was pretty shocked
I think I used to be here just like before
Oh my.. It just so ah....
You burn it down
Burn it down burn Berlin down to the ground
Burn it down burn Berlin down
Down to the ground
You can just choose a job
At least a proper job
or you like it just the way it used to be before
Oh just be what you want because what is it that you want
It doesn't really concern me I mean really at all
Oh my..
What is it you've been trying.. to prove eh lads?
This is the real life
No matter how you want it to be said and done
But please don't be shocked of what's behind the door
Really, it's just the matter of truth and fraud
Oh my.. It just so ah...
You burn it down
Burn it down burn Berlin down to the ground
Burn it down burn Berlin down
Down to the ground
You had burnt her down
and now you go with no destination
Like there's no hesitation
My.. You burnt her down
You had burnt all her imagination
Kills all her conversation
Turns up like a combination
A perfect combination
Why.. You burnt her down??


Requested by Yuss

Taken from Bittersweet


Picture from Bule's Blog

Download(cdt to Loque)


Kosong - News at 11



Kosong - News at 11(Lirik)

Cuba tuk petik bintang dilangit
Tapi tak tercapai
Hajatku itu semua palsu
Mimpi-mimpiku yang indah
Hanyalah tipu semata
oh..ho..itu semua dusta

c/o
Impian...
Terjadi tanpa kerja
Terjadi tanpa buat apa-apa

Harapan...
Hanya tinggal kenangan
Tiada yang kekal
Buat selamanya
oh..hoo...

Dunia ku sebatang kara
Untung tiada harta benda
itu kerna hanya terpaksa

Tempuhi gelora jiwa
Menangkis mainan dunia
Maruahku entah kemana

ulang c/o

News at 11 - Kosong.mp3
Myspace - News at 11

Plague of Happiness - Lepaskan




Plague Of Happiness - Lepaskan

Makan minum tak tentu pasrah diri di belenggu
Nilai diri terjerat oleh najis kudis berhantu
Cuba lari terlepas jerat kaki yang keras
Namun pasrah menunduk kedulang yang penuh hampas
Tangan rayap melalang harta orang digantang
Paksa diri mencuri takut gian terlentang
Nilai diri tak pasti adakah ini dicari
Sakit badan melarat hanya untuk sedap sekerat

Cuba menyerah diri cuba membetul hati
Agar diri tak cemar oleh serbuk berduri
Ingin tangan digari ingin hati dikunci
Oleh jarum perasa inti berwarna warni
Namun engkau tak pasti adakah ini dicari
Untuk membetul diri dalam yang penuh duri
Belum sempat fikirkan semangat pudar menghilang
Suasana mengancam sabar kini tinggal bayangan

Lepaskan


Download
Myspace - Plague of Happiness

Sehari Bersama(Dibatalkan!)






Sehari Bersama yaaaa 3 May nie dah dekat dah...
ada:


Bittersweet(Pijie ku sygg ;p)
Estrella
The Otherside Orchestra
Couple
Kid & Xera
Slugsworthy
Bunkface
Rumi
Asna
Fynn Jamal

jualan tiket pre sale berharge RM 14 DI PINTU SEBANYAK RM 18 Untuk tempahan tiket korang leh bankin duit tiket korang ke akaun 162106689083(maybank)-safirul zamani… Untuk maklumat lanjut korang leh kol di talian 017-2060589 (sila simpan resit bank sebagai bukti dan bawak ketika gig berlangsung untuk masuk) p/s :kepada sesiapa yg naek kenderaan awam..korang bule berenti di stesen lrt masjid jamek ataw korang leh berenti di stesen star plaza rakyat~!!pade naek bas korang leh berenti di myden or stesen bas pudu..~!!!ONE CAFE hanya di kawasan itu..!!! sebelah masjid jamek stesen ~!!!



Soo pada mereka yang nak dtg,dtg awal memeriahkan lagik wokeyh!!chow sin yie...


source : Indie Music

Burung oh burung...

Burung oh burung...

dulu..
kau selalu dtg rumah aku..
singgah...
walaupun kejap..
kau suka rumah aku..
aku tahu itu..

aku pun suka kau lah burung.
aku ckp dgn kau..
aku tnya..
"burung, kau suka rumah aku, ya?"
tp kau diam je..
owhh..aku lupa..
sbb kau burung...

tp..
kau sombong lah burung..
aku tahu lah kau chantek.
kau selalu dtg higgap di rumah aku..
sebab apa?
sbb aku tahu rumah aku pun chantek!
;)

tp..
kau ni pelik lah burung.
kejap kau ada..
kejap kau hilang..
bila kau rasa kau nk hinggap di rumah aku
kau datang..

bila kau tk suka rumah aku..
kau pergi rumah org lain..
kau hinggap pula di sana..
aku cemburu.
aku mahu kau ada selalu di rumah aku.
sbb..
aku suka kau lah burung..

kau cantik..
kau baik..
sbb..bila kau dtg..
kau bwk bunga untuk aku..

sekarang..
kau lain lah..
selalu saja tk dtg..
tp tak apalah..aku fhm..
siapa lah aku dan rumah aku.
ramai lagi org cantik
dan rumah yg cantik...
jadi mesti kau suka..
mcm mula2 kau suka rumah aku dulu..
igt tk?

tp...
aku tahu lah burung.
kau ttp syg rumah aku tu..
kau mesti dtg balik.
tak apa..
aku tunggu kau "ckp" kau suka..
aku dan rumah aku...

tp..
boleh kah aku tggu dan syg engkau?
sbb..
kau burung..
aku manusia..

lain lah..
aku RINDU kau burunggg!

20080427

cool gila..

yupp2..i enjoy playing hard-to-get okayy!!
enuff said!!

lalala~
sgt suka..
suka mcm ni...
kau jual mahal lagi la wehh..
aku suka..sgt..
cool gila...
sumpah!!

;p

*broadly smiless*




owhh Pijie.. i love youu,, ;p


p/s : gmba ni tkde kene mengena dgn post di atas..
sekian.
gamba amik dari mayo
;)

ughh... penat nyaa...

blogger sygg... i miss you!!

exhausted gyle todayy..

woke up 9am in the morning.. angkat all my stuffs lam kete..siap2 then trus blek gombak..
waa...not in the mood..its morning sickness..;p

drive g gombak then cpt2 register suddenly found out that all my babes were separated!!
dpt 1 bilik dgn mom je..anis n jue bilik lain!! damn lahh.. nasib bek 1 level..

fad n fanna level 4..gyler larrr...mmg split gyle. principal ntah hape2.. wek! ;p

pntnyaaa...

angat brg2 nek level tu..dpt plak blek dgn dak BBA.. muke cam cannot go jek... ntah..
amek LIDV kot...brg byk gyle.. hahahahh!! *refer to anis mengong!*

pas ltk brg trus blek pj dlm pkul 1 sazzy plak kol..soh amek dia yg sdg sangap kebosanan di rumah. cheh! smpai sesat2 ke wangsa maju carik rumah die kt keramat. ..ntah pape aku...lol.

at last tggu makcik tu kt lrt setiawagsa jek..smpai habis minyak pusing2 area sane. dr gombak pj gombak blek. cheh! pastu trus grk g BB, pavillion, sg wang menyopping sakan makcik tuh! haha...
thnx cousin mengadvance kn cdt kad kau utk top n sweater ROMP yg lame aku impikan tuh!!
awww! ;p

perghh...pnt tk pyh cite..pas kua shopping kt sg wang g w.maju blek lepak NZ plak.. (dh mcm tourist guard jek) ;p pastu tapau KFC and pizza..freee~ hahahhh.. best nye la dikau sazzyy...
pastu anta makcik ni blek keramat blek.. heh..pusing2 je keje aku hr ni...

bwk kete mcm nk terbang aku nk rush punye pasal... its my dad's birthdayy larr.. org2 kt rumah dh kol2 soh balik...gyle laju tk igt bwk.. 120km/j.. hahahh..japg nmpk "perangkap kelajuan" kt SMART.. speed trap lahh!! hahahh..

waaa...pnt2...sok blek semula ke taman ilmu dan budi..malasssssnyaaa...
short sem bkn ada apa..sunyii.. :(
yeayy!! rabu blek umah blekk...sbb?? kamis labourrr dayyy...yeayy!!! huhu..

k lahh..kwn2..blogger2.. miss you..

thnx to yuss and sazzy for today..tmn aku.. hehehh..
for my daddyyyy... selamat har ulangtahun yg ke 48 encik Ahmad Bakri!! i love you abahh!!

;)

20080426

Huh!

Badmood nya today.. 3 org serentak memeningkan otak ni..

aku sayang kau org lah...jgn la mcm ni.. ni bkn nya pertandingan pn
nk pilih2..ntah ape2 lah..serabut tau tk? dh la smlm kne marah...

A : kenapa nk paksa2? i ni ada curfew lah! tk mcm si dia tu..24hrs available,, hmm.
B : kenapa plak nk pilih2? i syg you,, dia semua lahh.. aduhh..tlg lah fhm..
C : hmm..jgn wt mcm ni.. i pmpn lemah..okayy..

;'{

lantak lah.. im gonna miss my bloggy.. n myspace.. im packing my stuffs..going back tomorrow.
no more 24hrs internet connection. ..
yupp.. absolutely serabut with all these messy things.. going to started new sem and new life.
this is marina...tolong lah terima seadanya..

yupp..im gonna b so bz this whole week doing my add/drop subject..
i miss my tubbies.. bye2 blogger syg...

hmm...

tagged!

Aww..i've been tagged by Loque la..so, let's play the game ya..


This is another of those Linky Love game
where you only have to tag 10 person in one post
but still there is no actual limit (you can tag more if you want!).
Once tagged, you have to copy paste the link in this post,
and make them grow!
Do not delete any of the links and be honest to yourself!

miyn-http://virgin-virago.blogspot.com/

maryynna-http://www.little-angel87.blogspot.com/

elliv-http://elliv.co.cc

baboon jadian-http://baboonjadian.blogspot.com/

wawa-http://imagine-serendipity.blogspot.com/

irfan- http://earfunk.blogspot.com/

amirul-http://www.theteedustbean.blogspot.com/

chom-http://akmalg.blogspot.com/

deen-http://deennasour.terbaek.com/

izzudin-http://blogo.e-zoodeen.co.cc/

i'll continue this linky love..i'll pas this tag to...


www.ceghap.com(ceghap)

http://bendaaneh.blogspot.com(syefa)

http://redbutterflydiary.blogspot.com(salise)

http://kecikbesau.blogspot.com(Ad)

http://himynameisfarrid.co.nr(Farid)

http://adindaanne.blogspot.com(Adinda Anne)

http://tashamizunara.blogspot.com(Tasha)

http://meowdoboblur.blogspot.com(Solleha)

http://cattooyoung.blogspot.com(Yuss)

http://kisahdunia.blogspot.com(Azizul Hakim)

kalau rajin+ada masa tagged la lg..
;p

20080423

PEACE NO FUCK!

Photobucket

By Azizulhakim;


jom kite support kempen ni..
untuk sme supporters local music scene
jauh kan la tabiat tidak bermoral itu..
hujan.org bkn komunity utk anti-hujan..
so..
lets unite
no fuck..no riot!
buang yg keruh amik yg jernih..
anda mampu mengubahnya..
“korang ada telinga dengar, korang ada mulut kasi jaga, korang ada otak,
lu pikir lah sendiri beb”
lalala~

"Daku ttp akan menjadi raingers.. huhu.."
;p



Supportlah.

Kelmarin,, melepak bersama kwn2 lama..
diorg ni mmg kind of 'giggers' dan ikuti la scene muzik malaysia ni.
nk jdkan cerita..sembang2 ttbe kua plak cite psl butterfingers nye gig kt zouk 24th May nnt.

kecoh la masing2..daku pn dgn slumber mencelah.."heh, bkn ade indie band lain ke?"
Bittersweet ade kn?

"Butterfingers legend la u"..kate si dia.. ;p

"mmg la..abestu?"

"Mane boleh legend berkongsi pentas dgn new comers..,,"

"erk.,,"

ok.. mcm ni la..ini la persoalannya sekarang.. btul ke legend kne perform dgn legend shaja.
atau patut tk bg new comers join the legend?

bg aku la..patut ape..jgn la kite ade doubt dgn diorg.. time event dgn legend la the new comers ni
nk tunjuk talent diorg. cube korg imagine, diorg ttbe organize gig yg semua nye band2 baru nk
naik..confirm2 la smbutan dia tk sehebat dgn the legend kn?

soal nya bkn layak atau tidak band2 baru/indie nk share pentas dgn butterfingers atau love me butch tp tanggungjawab kita utk support diorg..support scene music dlm msia ni.
jgn la ade sikap pilih bulu,, semua band pn patut diberi peluang utk naik..

so,, mmg patut la gig 24th may ni diadakan..n kita kenelah support..
sape royalbutterfans yg tk suka bittersweet atau couple cth nya,, jgn lah fuck mereka..
mmg.. jauh lg untuk mereka sama taraf dgn band legend mcm butterfingers,, one buck short atau love me butch tp apa slhnya kita bg mereka peluang utk mencuba..

kalau celine dion dtg msia,, harga tiket 1000++ pn kita sanggup support,, tkkn local band kita sendiri kita nk fuck?
lu pikir la sendiri babe..

p/s : support peace no fuck campaign!
;)

Support Band ni - 7miles




Guys out there..
Check it out..
theres a new band who called themselves
- the7miles -

so, jom support diorg utk trus kekal dlm industri,, okayy?
ni ahli band diorg(contact r if ade pape nk tnye)

Jalak Lenteng
Alif
Akey
Aly Masdouqi


hah,, add la band diorg

the7miles

or visit

7miles@AMP

video kt sini

video

untuk tgok lirik & sebagainya.. do open those links ya..
aku dh dengar lagu diorg.. sedap gak..
gudluck guys!!
;)

support local band kay!


Gig-gig terdekat

Ni ade flyer.. gig2 terdekat dlm this week and nex week..
lets check it out!!

1. Tabasco Showcase




Time : 10PM onwards
Venue : Laundry The Curve, Damansara
Cost : Free
Dat
e : 24th April 2008

BAND:
MATE
MATIK(MSIA),
THE TIMES(MSIA)
TABASCO(BANGKOK)


p/s : dh settle pn.. kwn ku kata best gyle tabasco ni..
cube2 la google ek!

2. Comeback Kid(wooo!!)




Venue : Zouk Club, KL
Time : 3pm onwards
Date : 26 April 2008, Saturday

Bands :
Love Me Butch
Second Combat
Cassandra
etc..

Cost : RM 55(presale)
RM 65 (door)

p/s : waa,, ni rmai nk g ni.. to yuss & pjhc..hahahh.. ;p
upps,, to Kay Margera Hardcore die-hard-fans also!
enjoy!! the mosh pit!!
;)

3. Huru Hara Festival




Venue : Ona Cafe, Jln Silang..
Time : 1pm onwards
Date : 26 April 2008, Saturday

Bands :
Couple
The Rhaman
Revenge
etc..

Cost : RM17


4. Keth
ak! Khedhung Thak!



Venue : MCPA Hall
Time : 2pm onwards
Date : 26 April 2008

Bands :
Diary
Inclose
Tabloid
O-two
They Will Kill Us All
The Times
I kill your Boyfriend

Cost : RM 15

5. College Festival 2008 Carnival



Venue : MMU Melaka
Cost : Free
Date : 26 April 2008

Line up:
Byk tu..
tgok la poster,,

or

www.myspace.com/colfest08


6.Gitar Karen Festival



Venue : MCPA Hall
Time : 1pm onwards
Date : 27 April 2008, Sunday

Bands :

Bittersweet
Second Combat
Barboss
Etc..

Cost : RM 15

7. College Festival



Venue : Stadium Bestari, Ayer Keroh, Melaka
Time : 8pm onwards
Date : 27 April 2008, Sunday

Bands :

Komplot
Hujan (will not going to perform)
etc..
Attire : Black/ White
Cost : RM 25
Colfest08


Do support local secene okayy!!
Click the posters to enlarge;
;)
nnt akan di update lg!

Perdebatan Hangat

Untuk sme indie fans dan juga pemerhati bebas..
byk

blog2,,
forum,,
myspace hujan,,

dan sebagainya..

sedang membicarakan isu panas ttg fuck hujan baru2 ni..
sama ada korg setuju atau tk tu sme terpulang kat diri masing2 la kn.
sme dh matang,, boleh wat penilaian sendiri..

tp bagi aku,, ape pn yg Noh lakukan
kita bukan lah hakim yg layak nk judge weh.
homo ttp homo..
aduh..

pape la..
bukak web2 ni utk berdebat atau memberi pandangan bebas;
juga utk mengatahui crita sebenar;
jauhi la sikap tk bermoral tu..
kalau yer pun Noh salah..lek ar babe.. jgn fuck2..


Sampah Society
hujan@myspace
little miss eizah
syuxx
Video at JB

mmg bagus la tindakan hujan hentikan show wat sementara ni..
sabar ye raingers.. jom kite layan Bittersweet plak!
lalala~

go raingers!
go hujan!

;)

Pathetic.

idk,,
felt gloomy..
my pointer was drop..
to all my friends..
dont bother to ask me whether i am still a dean's list achiever,,
its a big NO!!
grr..

pathethic?
so daym yeahh!
;'{

20080421

Charity Gig




Jom kwn2..
Charity Gig at Lim Kok Wing University, Cyberjaya
Cost : Rm 17
Date : 25 April 2008

Line Up

Bittersweet(i love Pijie ;p)
The Otherside Orchestra
Love Me Butch
Meet Uncle Hussin
Flossy
The Times
OTwo

Amy Serach ponn ader weh!!
jom2!!
;)


p/s : tolong la jgn fuck2 weyy.. byr mhl2 nk fuck2 wtper.. ;p



lawa la plak poster neh.. lalala~



Hentikanlah

Berfikiran positif. Bertindak fleksibel.

Terus bersemangat membina empayar Muzik Indie Malaysia adalah tindakan yang akan diambil oleh Hujan selepas peristiwa 19 April di Johor Bahru yang tidak dapat dilupakan dalam lapisan ingatan Kugiran Hujan dan penyokong setia Hujan iaitu Raingers

Cabaran dan dugaan yang datang bertubi-tubi dari golongan mereka yang anti-Hujan tidak akan diendahkan. Kerana matlamat yang utama dalam penubuhan Hujan adalah mewarnai Muzik MAlaysia dengan ke Indie an ataupun musik yang bebas.



Hujan band mainstream? Tidak. Salah tanggapan anda.


Dua perkara berbeza tentang yang perlu anda tahu tentang ciri-ciri band mainstream ialah :

1. Band/Artis mainstream kesemuanya dibawah label syarikat-syarikat rakaman yang besar seperti EMI,Sony -BMG, Suria Records.


Ada sebahagian Band/Artis mainstream mencipta lagu sendiri, tetapi ada juga yang mendapatkan khidmat komposer-komposer bertauliah dalam memproduce album mereka

2. Band/Artis mainstream segala jualan album di uruskan syarikat rakaman 100%. Band/Artis hanya datang buat persembahan, record lagu dan ikut arahan syarikat rakaman. Jika artis langgar syarat seperti menjual album secara 'solo/jual sendiri', artis akn dikenakan tindakan undang2 mengikut perjanjian. Segala promotion juga di lakukan oleh 'record label'.

Artis hanya terima royalti album serta pecahan duit dari konsert yang disertai

Tetapi, Hujan bukan BAND MAINSTREAM kerana Hujan merupakan band Indie/ Independent/ Industrial/ D.I.Y...
kerana mereka mempunyai modal yang besar untuk bergiat cergas dalam dunia Muzik Malaysia. Walaupun lagu mereka dikeluarkan pada hampir setiap semua corong radio tempatan, itu tidak bermakna Hujan boleh dilabel sebagai band Mainstream. Perlu dingat bahawa radio,surat khabar dan televisyen hanya objek promosi sahaja, tiada kena mengena dalam melabel sesebuah band sebagai mainstream ataupun Indie. Mari kita lihat definisi Band Indie/ Independent/ Industrial/ D.I.

Y boleh ditafsirkan sebegini:

1.Tidak bernaung terhadap mana-mana syarikat rakaman Malaysia. Dengan erti kata lain, mereka memproduce album, lagu dengan 100% hakcipta sendiri. Mempunyai studio rakaman individu. Itulah rahsia kejayaan Hujan menghasilkan lagu yang mempunyai kualiti sama seperti membuat rakaman di syarikat rakaman (mainstream.



2. Indie band/artis BERGERAK SENDIRI/SOLO dalam penjualan album, promosi dan sebagainya. Kalau mahu menghubungi mereka untuk menjemput mereka perform, kita on direct kepada artis. Tanpa perlu orang tengah/record label seperti artis mainstream. Kalau adapun, hanya sekadar manager yang sebenarnya menguruskan aktiviti seni Hujan. Tetapi, natijahnya dalam Indie. Manager kena ikut cakap Artis/Band. Jika didalam Mainstream, Artis kena ikut cakap Manager ataupun Syarikat Rakaman. Tiada kebebasan.



p/s: Independent ni pun terbahagi kepada dua part.



1.

Yang berduit/ada modal besar - seperti Hujan, MeetUncleHussein,Estranged, Komplot
2. Yang kurang berduit/kurang modal besar - seperti... er.. anda fikir sendiri je lah. mana2 band/artis Indie yang kurang bergerak buat show.




Mengapa Hujan dikatakan Homophobic?
Dalam hal ini, kita perlu berfikiran positif dan perlulah mencari punca permasalahan. Seperti yang kita maklum. Masalah HomoGaysBian merupakan perkara yang masih taboo dalam Malaysia. MAJORITI RAKYAT MALAYSIA tidak menerima golongan HomoGaysBian kerana perkara ini bercanggah dengan norma-norma masyarakat Timur dan juga salah disisi Agama Islam yang merupakan Agama Rasmi bagi Malaysia. Ringkasnya, Hujan antara yang mewakili MAJORITI RAKYAT MALAYSIA untuk menghentikan masalah HomoGaysBian yang kini kian merebak di Malaysia. Perkara yang perlu disedar, masalah HomoGaysBian adalah masalah global dimana bukan sahaja Malaysia yang menghadapinya. Kita perlu bijak menangani masalah ini. Disedari terdapat juga golongan yang menyokong golongan HomoGaysBian. Dengan berbekalkan alasan Prejudis, Streotype dan akhirnya kepada Diskriminasi. Golongan HomoGaysBian mendapat perhatian masyarakat. Ada yang kasihan, ada yang simpati, ada yang menolong. Tetapi, itu hanya permulaan awal seolah Malaysia menghalalkan HomoGaysBian. Maka, bagaimanakah caranya untuk kita membuat pendirian mengenai HomoGaysbian?KITA PERLU SEDARKAN GOLONGAN HOMOGAYSBIAN BAHAWA PERBUATAN MEREKA SALAH. Hujan menggunakan pengaruh muzik sebagai platform untuk menyedarkan mereka. Mudah je kan? Kenyataan yang kasar? Sila selidik dahulu kenyataan yang Hujan buat. Ianya lebih kepada menasihati dan meneguhkan pendirian. Hujan pun tidak melarang golongan HomoGaysBian mendengar lagu-lagu ciptaan mereka. Kerana muzik itu bebas.

Nak dengar boleh, Taknak dengar tiada siapa yang marah

Lain-lain masalah seperti Hujan sombong, demand, istilah awek, noh kasar -arrogant-poyo, attitude teruk, dan sebaginya adalah masalah remeh. HANYA ORANG MENTALITI KELAS KETIGA SAHAJA yang menggangap masalah remeh sebagai masalah serius.



Pendirian kami. Kami bukan fanatik Hujan. Kami cuma SAYANGKAN INDUSTRI INDIE YANG BARU NAK BERKEMBANG DAN MAJU. Jika anda tidak suka mana-mana band sekalipun. Tidak usahla mengikut perasaan/emo sampai perlu mengfuck mereka. Mereka juga manusia seperti anda. Begitu juga ibu bapa anda yang merupakan manusia. Apa perasan anda jika ada orang lain FUCK ibu bapa anda? FUCK anda? Lagipun budaya FUCK-MENGFUCK ni bukan budaya kita. Itu budaya Amerika. Tinggalkanlah perbuatan tak berfaedah memaki orang lain sesuka hati...

sekian.


SampahSociety.


this article was taken from kareem from SampahSociety

Utk semua KOMPLOTAN dan INDIE2 ROCKERS kt ANNEXE td(msg from KOMPLOT)

-Kami meminta maaf diatas apa yang berlaku tadi di disko ANNEXE sempena show ROCKSTAR FEVER semalam.. 20 hb April 2008..


-Disebabkan terlalu RAMAI orang pihak POLIS terpaksa campur tangan membuatkan POLIS terpaksa memberhentikan show tu tadi(sebelum kami berjaya memujuk mereka)(go komplot!)

-Tetapi dalam pukul 5.30ptg setelah ZAC PARTICIAN berbincang dengan brader2 POLIS yang boleh dikatakan memahami situasi kami dan band2 lain mereka BENARKAN juga show tu dijalankan tadi(tetapi mmg tak dinafikan mmg lari timing.) Btul,, janji kul 1..msuk kol 4 adoi..janji melayu


-Kami meminta maaf kepada KOMPLOTAN yang datang dari jauh hanya kerana kami...sori sgt2
(bkn komplotan je..bitterist juge! yeahh!!)

-Kami harap ORGANISER dapat menjadikan SITUASI tadi sebagai IKTIBAR dan cuba untuk MENGIMPROVISE show yang akan datang..(untuk andamedia.. nex gig jgn wat kt annexe g)

-WALAUPUN START lambat kami berterimakasih kepada semua KOMPLOTAN yang setia menunggu...dan RESULTNYA korang BETUL2 buat ABANG2 POLIS yang BUDIMAN TERNGANGA dengan semangat ROCK N ROLL korang!!(THIS IS A FACT!)(go komplotan!! go Bitterist!)

-DIharapa KOMPLOTAN tidak SERIK dan DIHARAP benda yang sama tak BERULANG KEMBALI..(mane boleh serik,,support local scene..:)


SORI lagi sekali...(tk pe..jdkan pengajaran..ktorg ttp support)


KOMPLOT
(sila sebarkan warkah ini untuk kawan2 yang lain terima kasih) (iye..sdg disebarkan)


itu utk komplotan...and utk andamedia plak...tk pe la..jdkn ini lesson.. (:
biase la...nobodys perfect kn? utk gig seterusnya... wt la kt tmpat besa sket.. MCPA ok kot..
go andamedia!! go komplotan!!


hahahh...go BITTERSWEET!!! janji aku dpt tangkap gmba dgn pijie!! lalala~
jgn jeles korgg.. ;p

Go KOMPLOT!! Disco tanpa risiko,,yeah!

20080419

Anak-anak bangsa ku

Tak taw kenapa tiba2 nk post pasal ni.. hmm..mungkin jugak ape yg terpendam dlm hati ni
lama btl tk di keluarkan.. maklumlah.. dulu ada soulmate bile nk cite2 psl anak bangsa ni..
tp skrg soulmate tu pun dh jd mcm melayu2 typical..hmm..ok2.. mcm ni lahh..

smlm aku g i-care charity gig.. ni bkn lah 1st tyme aku gig tp mungkin slama ni aku diam je.
mlm td rs mcm anoying plak bile tgok gelagat anak2 melayu skrg.aku tk slhkan diorg..
mungkin dh trend skrg mcm tu.. klau tk ikut trend tu kira tk up to date kot?
tp yg aku nk tekan kan kt cni..mana peranan ibu bapa mereka?bia kan budak2 hingusan ni especially yg pmpn..kua tgh2 mlm berparty dgn lelaki itu ini..

aku tk kisah..nk gig kau gig lah,, nk party party hard lah..nk clubbing? nk mabuk? nk one nite stand? up to you lah..tp pernah ke budak2 hingusan ni pk,,
apa yg diorg nk jd in the future.. apa yg bangsa lain tgok pada
word melayu itu? kdg2 aku sakit hati tgok bangsa kita semakin ditindas di muka bumi sendiri..
di pecacai kan di tanah kelahiran sendiri..tp,, siapa yg nk itu semua klau bukan melayu sendiri??

sakit hati dan mata tgok gelagat budak2 skola,, yg aku pggil dak2 kecik ni terlompat2 mcm ape..
aku tk kisah..aku pn lompat je tp tk la mcm org gyle..tp perlu ke kanak2 pmpn yg masih kecil pn nk join budak2 kecik lelaki ni melompat??

dgn pakai short skirt,, short pants smpai nmpk panty,, sleeveless spaghetti,, top ntah pape,, singlet nmpk ketiak dan sebagai nya..aku rs jelek nk tgok..bkn ape.. korg tu budak2 kecik lg..anggap lah ni event utk org dewasa.. korg nk join ok.. tp behave boleh??? ughh! ntah la.. mungkin aku dulu di kawal ketat oleh org tua.. ps umo 20 bru dpt kua mlm..so aku agak
kampung la nk bicara soal 'malam masih muda' ni..tp aku bangga sekurang2 nya aku tk semurah mereka.

yg lompat pn mmg sme budak2 je.. org dewasa cool je.. geleng2 tgok gelagat diorg ni.. ntah..
mungkin sblm ni bile aku ke gig mane2 mmg ahh a bunch of dak2 kecik ni yg mnyesakkan keadaan.
hmmm,, suka hati la nk ckp aku kolot ke,, pessimist ke,, conservative ke.. tp yg aku tau umo 13-17 thn mmg tyme korg nk fokus study.. dduk rumah diam2 baca buku bole? lps skola tu lain lah..

yg aku sedih bkn lelaki..lelaki tu mmg la..tk bleh nk hlg.. tp pmpn..kanak2 pmpn..
pkai bju nmpk sume2.. nk pkai short skirt smpai nmpk punggung..
ha,, pastu nk dduk tercover2.. hot lah tu? yer la.. nnt kat 'sana' pn lg hot!!
pastu bebas je nk usung kesana kesini nk di peluk di cium oleh mane2 lelaki kt situ..
main pass2 lg..

mana maruah korg ni?bkn la nk ckp aku baik.. aku pn setan jugak.. tp yg pasti aku tk wat smua tu masa baya2 korg..even skrg aku tk semurah itu.. tolong lah anak bangsa..bangunlah..
skrg tyme korg utk belajar..nnt lepas spm korg nk wt ape wtlah.. janji spm with flying colors,
siapa2 pn tk brani bukak mulut kn??

aku ckp ni bdasarkan experience..bila korg dh pmr 7a,spm 7a,, pastu dean's list plak tiap2 sem..
korg igt org nk bising ke korg nk wt pape? tolong lah..anak2 pmpn yg masih kecil ni.. aku sedih.
kenapa bangsa dan kaum aku yg dianggap lemah ni trus nk jdkn dr mereka lemah? sng di propagandakan?

aku tk kisah..korg nk support local act? nk gig? nk party? tp jgn la over babe.. org lain kewl je..
korg ni nk ape dlm hidup korg? nk nk nmpk hot je ke..tlg2..lelaki pn tk suka la korg hot2 ni..
simple n sopan..tu yg penting..

hmm..k la..adik2 ku..aku nk g gig ahad ni..
boleh tk korg behave?
aku taw..korg nk g zouk,, the beach ke aloha ke ruums ke sure tk lepas,, so kt gig party je la korg nk berparty pn..korg nk hot pn..aku tk kisah..aku phm..tp tolonglah..jgn biarkan diri korg
hanyut..dan menjadi semurah duit yg bernilai 1 sen..

mintak maaf kalau ada sesape terasa dgn post ni..
ni sekadar luahan..
nama pn blog..

sory la wey,, nmpk nya ada yg emo bc post ni..ye aku mmg tk perfect babe,,
tp at least aku realize aku pn cm setan dr org yg cam setan tk realize die cam setan..
tk gitu?

ape2 pn Bittersweet mmg best mlm td!
i love you Pijie..hahahh!

ok..callo.
;)

20080418

Ini Marina

Cartoon Marina.. made by Ceghap..
thnx pakcik!
(:



Kenapa bongok dan gyler?
sbb..
marina suka ckp ceghap bongok dan gyle..
hahah..
;p

urgh!!

extremly madd!! do you think you are good enuff to delete me from your friend list?
sux!! hey pmpn,, i dun even bother okayy..
okayy listen.. do backing up dat bitch!! she wuz backstabbing you also!
do remain seated by putting your ears and eyes deaf and blind and let ppl mocking others in front you!! don't ever bother to open your eyes!
okayy,, good!! and to you slut,, watch out till the day your cry..
huh,, you won, by letting ppl hates me.. but do remember,, how ppl judge you..how cheap you are
in front of us! ok?? *pfffft..enuff.


bitches are made for bitches and vice versa!
*sigh*

Bila jumpa kawan lama

It has been a couple of weeks since we've started the semester break..
lol.. boredom!!
this morning, i woke up at 8am , gosshh! the thing that i will never do when i am in holiday mode.
hahahh..of course for some reason,, it takes me 15mins to open my eyes! *sigh*

actually, one of the old friends of mine,, wazir yang out of the blue ajak aku g breakfast!
lol, tak pnh2 in my whole life ade guy ajak g bfast ssame! hahah.. since we've nvr meet each other 4 quite sometime,, so i decided to pegi lah bfast dgn dia,, why nott? ;p

dlu mse primary school wazir ni sgt la smart, best student kot!! so no wonder die skrg dh
jd pilot kt MAS.. im proud of ya friend! hr ni simulation die cancel so die pn nothing to do (slalu bgn pagi die ni ;p) ajak la aku g bfast, kul 9 pg janji, kul 9 sharp dh dtg amek aku dpn umah!!
gRRr..mmg pilot selalu punctual eh!? ;p

sembang2 dgn dia kt oldtown white coffee kt pj ni..mcm2 cite lame kua.. actually dlu ktorg pnh je di gossip kan mse skola dlu..hahahh monkey love.. *smiling* ktorg pn rumah dkt2 so parent kenal la.. sronok je sembang2.. die crite psl experience die fly, kne maki dgn captain yg garang gyle and mse interview nk jd pilot...

then ttbe die ckp yg die tk ske blaja dh bosan dgn blaja..tp tk pe kau pandai..hahahh..
then die ckp,, skrg dh keje bosan keje plak..haih.."wazir pn keje smpai umo 30 je kot"
aku jwb,, then nk wtpe? goyang kaki kt umah?? "tk la..nk set up bussiness sndr.. smpai bila
nk keje mkn gaji"? *smile* dlm hati aku ckp..aku ske guy mcm ni..ade ambition yg tinggi..
aku pn ckp..gud2.. mmg ptut pn..nnt dh ade biss,, tk pyh g keje,, dok umah je kn?
pastu die ckp..yupp..ade duit sme mende leh jd.. (:

ktorg sembang dlm sejam lebey gk la..die ckp adik die 2 org bwh dia best student kt skola msg2..
aku bangga gk..pndai ayah dia didik anak2.. dh la tabligh,, anak2 pn menjadi sume..
hahah..mse die amik aku kt umah tu ade la pakcik2 dpn umah nmpk..

pakcik : wazir dtg cni nk jumpe Jeff ke(jeff abg aku)
wazir : erk!
pakcik : owhh,,marina ke..
wazir : malu2 kucing..haahh

ktorg smbang tk igt dunia cite itu ini mse skola dlu2..sme kua..kne rotan la,, cikgu garang la..
kene denda la..hahahh..the childhood memories will remain forevah! ;p aku cume wish luck kt wazir utk his future.. nk g fly jauh2 jgn lupe bwk souvenir utk marina! hehe..

ena : Wazir2..nnt dh kaya jgn lupe org kt cni
wazir : ish..tkkn bole lupe pmpn cantik mcm marina..
ena : erk! *bangge kejap smbil wt muke cap ayam* ;p
wazir : hahahahh.. (:

balik tu die anta dpn umah cm td..jumpe lg pakcik sblh umah ni..skali lg wazir n aku terkena..
die malu2.. pakcik ckp..wazir,, nnt kt surau bgtaw hj.suhaili anak die ni dating!! hahah..
tp wazir tk dgr kot..glabah..cpt2 die blah.. nk amik adik die blek skola..anak sulung katekan!
aku ajak gig ahad ni die tk bleh pegi.. "wazir ade simulation isnin kul 1pg taw! kne wat homework sket" .. lol..die ni mmg kaki stdy gak!

pakcik : wah,, dating dgn pilot!
ena : tkla cik, kwn skola dulu
pakcik : tkpe.. nnt bole naik kapal terbang free!
ena : lol! *muke cannot go* ;p

wish you luck, Zaed Wazir!!

;)

20080417

Rowkstar Fever



Venue : Disco Annexe, Level 1, Central Market
Cost : RM18 by donation
Time : 1.00 pm - 7.00pm

Line up :

Bitterweet
Meet Uncle Hussin
Couple
Komplot
OAG
7-Collar T-shirt
Love Me Butch
Frasa

Clothing :

JiwaKosong
Molek Design
Chonteng
Kukiskapkek
Dirt-tee
Above Cinta
Ribut

and many more..
click the poster to enlarge..
do support our local act..

brought to you by :

ANDAMEDIA



20080416

Kay Margera Vs Marina

I had a conv in ym wif my friend juz now..his name is Kay Margera( He asked me to called him so) ;p
actually he's a grunge,hardcore, death, black metal and wut so called 'metal' things die-hard-fan obviously..Frankly speaking, i kept observing him since we were in matix center a year ago..he keep using the acronym to define his name:

SYAUQI =
S - Satyricon , Y - Youth , A - Atrocious , U - Unholy / Unstoppable , Q - Quisler , I - Indestructable / Imperfector

hahahahhh...he's so cute yet creative and def his english u wont be able to understand well maann, ohh myy.. ;)
p/s syauqi : do make acronym for my name pliss... ;p

and he started the conv.

subzero shizzow : ena lyn gig?seriously?
ena : why not
s : sunburst that day you pg? mcpa?
ena : sunburst mhl, jom rowkstar fever!
s : line up?
ena : bla2..
s : i lyn bitter n LMB je, hujan sux, plus gig indie i tk lyn
ena : lalu? *buat2 tnye tp dh taw pn sbnrnya
s : metal,hardcore..bla2...bla2...
s : im xplainin to u to differentiate em all...lain la big black hole & kucing hitam same je
ena : diff ok!
s : u try kelibat korupsi
ena : owh..i tk lyn sgt One Buck Short
s : nampaknya dunia kita berlainan ena.., u ske dak2 lembik mcm hujan
ena : def! ey, how dare you!
s : mmg, propaganda, mcm af, ikut musim
ena : *lol
s : mmg pn, bila je hujan naik? M.U.H naik? lepas cite kami kn? then ony radio keep psg lagu dorg..widespread thru msia
ena : janji theres a number of fans - raingers
s : wut raingers? powr raingers? hahahah.. see.. a lousy name to call their fans
ena : hey, yg u nk ktuk2 npe? janji i believe hardcore,death & metal = devil hahahah..!!
s : (bengang) u started it.. everybody noe i hate hujan..and def, all genre of metals are diff!
ena : janji dia tk sshkn you, support local act sudey..
s : dun get me wrong, i do support 100% local act..bla2
ena : nope 100% if u do kutuk2 hujan
s : hell i even went to sunburst!
ena : def, u went to sunburst not to support hujan, am i rite?
s : OBVIOUSLY!!ok, westerners dun matter if they're Americans or British support they're local act to the max, not juz music, dun let me start in hooligans n shits
ena : then wuts d point,huh?!
s : im not done lady
ena : proceed then.
s : but u still see groups of people like we hate coal chamber around
ena : wuts up wit coal chamber, i dun even bother!
s : the point is eventho the group is good, doesn't mean everybody has to like it...even slipknot (yea!!!) have haters
ena : yeah2..do i ask u to like em all..juz support em..def i hate slipknot!
s : HAHAHAHH,u dun like metal fine.. i didnt ask u to support them
ena : i kutuk nothin in the 1st place eh, but u did ok!
s : bdak lembik is juz a term for mellow music juz so u knw
s : i mean u dun say to a dragon "eyy u dun like human? here's a human, kill it"..its jerry springer shit u knw
ena : wuteva ok!!
s : the ol classical word when one dont want to admit a defeat
ena : GRRR..i wont admit if im not the loser..mind your word la syg..
s : i do and im the winner..hahahahh
ena : i dun see any judges here
s : xper u can alwiz beat me in coding u smartie!
ena : lol!!


bla2...gado2..and kay margera claims that he is the winner but for me, i din see any judges that u may called yourself winner and im a loser.. no wayyy..im super duper winner!! ;p
*sigh* u r the one who started this argument for making a mockery out of hujan not me eh.. ;p
ape2 ponn syauqi.. i do adore you actually..mantap tahap cipan nye english budak ni..aku pun pening kdg2.. *sigh*

syauqi..yet i know how hardcore and what so called metal things are diff! thnx.. (:
and for you my dear... i keep this word when theres a fan, theres a mob and theres also a hater like you..and me.. ;p
ape2 pun..syauqi u r still one of the good friends of mine!! nnt bukak sem u mintak your hadiah..
i owe you a birthday present( i wont 4get my promise fren)


moral : do support any local scene!! jgn kutuk2 any of em mcm we did di atas!! *GRRRR.. ;p

20080415

Get to know me better



Name: Marina Binti Ahmad Bakri
Nickname(s): ena
Age: 21
Birthday: 1st February 1987
Birthplace: Perak
Current Location: Petaling Jaya
Eye Color: Dark brown
Hair Color: Dark brown
Height: 162
Weight: 53
Lefty or Righty: Left-handed
Zodiac Sign: Aquarius
What Do You Drive: Yupp
Screenname: Angel

Color: Pink & purple
Number: 2
Band: Hujan,bittersweet & all local indie band
Music Genre: any
TV Show: Oprah
Actor: Brat Pitt
Actress: Angelina Jolie
Kind of Movie: Romantic-Comedy
Cartoon: Sin Chan..HAHAHAhh
Sport: Netball,swimming,squash bla2...
Fast Food Restaurant: L.J.S
Food: Any except vege will be
Ice Cream: Walls
Cereal: Coco Crunch

Have any siblings: yeah
Have any pets: nope
Have a job: studying
Have a cellphone: yeah
Have any special talents or skills: debating,arguing,public-speaking
Have any fears: of course
Have a bedtime: i do
Sing in the shower: rarely
Want to go to college: UK, will you?
Get along with your parents: sometimes
Have any piercings: it's a big no!
My weaknesses: easy to cry,,urghh!!
Do You Think You are Attractive: u tell me..
Number of Things in My Past I Regret:
hell many to mention
When Was the Last Time You Cried:

Today
When Was the Last Time You Heard "I Love You":

Hmm..ntah, dec 2007 perhaps

Ever been in love: yup
Ever cheated on a boyfriend/girlfriend: never
Single, Taken, or Crushing: Single
Are you in a relationship: nope
Do you have a crush on someone: no one for now
Ever been dumped: yes.. ;'(
Ever dumped someone: nope

Fruit or Vegetable: fruit
Black or White: black
Lights On or Lights Off: off..owhh..romantic.. ;p
TV or Movie: movie
Car or Truck: car
Cash or Check: cash
Rock or Rap: rock
Chocolate or Vanilla: depends
French Toast or French Fries: fries
Strawberries or Blueberries: blueberries
Cookies or Muffins: muffins
Winter Break or Spring Break: spring
Hugs or Kisses: both,,can?

If somebody liked you right now, how to let u noe:
Be honest but not now, i think
When you meet the right person, do you fall fast:
Do i ever met mr right?
Do you enjoy playing hard to get: I enjoy it but easily give up
Talked to someone you don't know:
Sometimes
Do you believe love at first sight exists:

Yess..
Are you romantic: Definitely!
Do you play the "game" when you are dating:

Hahahh..which 'game' huh?
Would u ever take someone back if they cheated on u:

Def, if i love him so damn much
Have you talked about marriage with another person:

yes, with my ex-bf
Do you believe that you can change someone:
yes, but someone who loves me
Do you have feelings for someone right now:
afraid of get crush of someone
What would you say about your last ex:
Caring, loving.. i love him.. ;'{

Get well soon

Adik demam panas.. td dia muntah2..
berjangkit dr aku kot..
adik,, get well soon..

please leave me alone..
do not disturb me..
do not bother me..
do not call me..
do not sms me..
im just sick of you...

yes,,im kind, flexible,soft-hearted yet so damn sensitive..
Hahahahh...*evil laugh* enuff said..
aku tk perlukan org yg tk memerlukan aku.. *sigh*
(:

Gema 2008




April, 16 2008 at Gema
MMU Cyberjaya
8.00 pm
line up : Hujan, Spider & The Times

"Support our local act"

20080414

Discrete Math pressure

owhh...lil bit worried about the discrete math's special exam..

This was not our fault, Dr. Mohyideen..
pliss give us another chances..perhaps we'll get better result than b4..
owhh..ruined...mcm nmpk hantu bila tgok 'big O'..gila scary.. no wonder DSA like hell..
Discrete math is the pre-requisite la, fren!

I noe, fad is extremely mad at the department,,

fad : kalau tk dpt jugak, aku nk tukar U, UIA sux.
ena : sabar fad..aku tau kau hebat kau mesti boleh buat..

agghh..y all of the sudden all these messy things came out?
oh lord..help me..owhh pliss...extend the date, im begging you..
:(

4.30 pm

ana : hello, ena
ena : ana,any good news?!!
ana : yes..aku call bro hamwira..die kasi extend mse s.sem nnt..
ena : oh myy...thnx God..you really hear me..

;)

20080413

DSA sucks!

GRRrr..
i only got 45/60 for DSA c.a.m??!!
how sucks!!
this is the lowest marks eva compared to my other c.a.m!!
Networking pn tk terrible mcm ni!

plus, i am the lowest among my babes?!!
this is absolutefuckingly ashamed!!
argghh!!

owh myy..syauqi, you supposed not to tell me about the marks la..
mmg sakit hati gila babi oke,,

fullstop!

;'{

Ada org ckp marina gedik!

hahah..selama aku hidup ni..jrg aku dengar org kata aku gedik..selalunya 1st impression org akan judge aku seorg yg garang..ya,aku admit and a lot of
my buddies especially lelaki pun taw yg aku mmg tegas dan garang

itu betul..mmg aku garang..pastu ada org ckp aku sensitive and emo..
*GRRR...itu pun btul!
manja? ya2...itu juga sgt betul..manja bertempatlah..

tp ttbe rs 'culture shock' plak gelaran baru aku dpt dr seorg teman ni..
anyway..aku tk rs mrh ke ape..walhal lg rs cam bes je..ye la, tk pnh org ckp gedik..ttbe dpt title tu mcm agak 'wow' gak lah!! hahah


situation 1

ena : u ske org manja?
Y : tk ske, bg i org manja tu gedik!
ena : hello, tlg sket manja lain oke, gedik is diff thing.
Y : bg i manja is gedik
ena : so, nnt wife you nk manja tu kira gedik la?
Y : (no word) yela2... manja tk sama dgn gedik!
ena : yeayy!! *menang*

situation 2

Y : hey, npe u ske type 'gyle' bkn gila?
ena : ske hati i lah.. you susah npe..you pun sama..bla2..
Y : hahah..itu utara, lain!
ena : sama oke, ttp kesalahan ejaan
Y : tk sama lah! hah, ske hati you la...
ena : mmg, ske hati i la, you sakit hati plak kenapa?
Y : tk sakit hati pn..saja rs cm gedik plak.
ena : owhh..klau cmtu i akan trus type 'gyle' smpai mati..lalala~
Y : sampai mati la you gedik! hahaha..
ena : suka hati i la nk gedik..bkn i sshkan u ponn.. ;p
Y --> ntah, tk sure ape dia rs..tp mesti dia bengang sbb dia kalah lg! hahah.. *Grinn*

Semalam

Smlm... 12 April 2008..

aku menangis lagi..aku menangis mcm aku menangis bln 2 yg lalu..
aku fikir..itu lah kali pertama dan terakhir aku akan menangis mcm org gila kerana disakiti,tapi aku silap..rupa2nya org yang sgt aku percaya dan sgt menyayangi aku yg menyakiti aku buat kali kedua..

namun aku pasrah..aku taw..dia punya point yg agak kuat untuk menyalahkan
aku...ya, aku mengaku..tp aku buat itu bersebab..aku cuma ingin supaya dia fhm.. tetapi aku silap..

skrg aku hanya berharap kwn2ku akan selalu membantu aku untuk bangun semula
setelah aku jatuh dan sakit..kawan2..buatlah aku tersenyum dan ketawa seperti ena yg pernah kalian kenal 3 tahun yang dulu...spt ena yg kalian kenal 8 tahun dahulu..seorg yang ceria dan bijak..aku tahu itu adalah diriku..


12 April 2008, 01.15am

mom : ena,kau tgh sedih kan? aku nk cerita kelakar ni..
ena : apa je lah kau ni mom..aku sedih sgt ni..
mom : kau taw..**** selama ni dok msg2 aku, rupa2nya dia nk approach kau lah!!
ena : omg!! no wayyyy..
mom : hahahah..rupa2nya lepas exam FQA hari tu dia nk mintak no kau, tp tk brani..dia nk cuba nex sem..geli oke! aku ckp kau tk available
ena : eyyuu...klau aku available pn no wayy laaaa.. *pffftt..
mom : *laughing*
ena : *laughing while crying*

hati aku tiada untuk sesiapa sekarang, aku sgt kecewa..dan takut kecewa lagi..

;'{

Demam

mcm ni ke rasa demam tanpa seseorg yg kita sayang?
owh myy..sakitnya..
lama tk rs demam mcm ni..

;'{

Pesanan seorang sahabat II

saya MALAS awk suruh RAJIN..
saya NAKAL awk MARAH..
saya SENYUM awk lagi la SENYUM..
saya GURAU awk GELAK..
SWEET sgt waktu itu..
awk jangan SEDIH..
saya tak suka air mata awak menitis...
kerana saya terlalu SAYANGkan awak...

...terima kasih Liana Nabila..

;(

20080412

ehmm...

sembang2..

Y : haha, dlm byk2 category 'emo' yg paling byk eh..
ena : mmg, tahun ni mmg tahun emo i.. plus, i mmg emo
Y : ckp emo masa you tgh emo, mmg hebat
ena : *pfft...thnx!


ya2...ena mm emo sgt skrg..mintak maaf kwn2 yang terasa..

Pengalaman oh pengalaman...

2008... permulaan tahun ni byk mengajar aku erti kehidupan...
byk yg aku tlh belajar..ya, pengalaman ini la yg mematangkan aku..
i've learnt many so many things..

tentang apa itu nilai seorg sahabat,,
tentang ragam mcm2 manusia kt dunia ni,,

juga belajar sesuatu yang sgt berharga..

seseorg yang syg kita..tk mungkin akan terus menyayangi kita selamanya...
aku juga sedar.. Tuhan itu sentiasa menyayangi aku..


situation 1:

ena : sampai hati wat i mcm ni
X : pliss la.. gimme a new life... u yg nk semua ni jd dulu..
ena: then, y dont u gimme another chance?? i bet we'll be better than this
X : dont get me wrong ok..pliss la... do not disturb my life
ena : *crying until no more tears.. ;'{

situation 2:

ena : u,smpai hati ****** wat i mcm ni..i love him
Y : alah, mcm la tk da org lain yg syg you.
ena : siapa?
Y : i..
ena : ;)


situation 3:

ena : anis...aku sedih dia wat aku mcm ni
anis : na, aku terkejut, dia pun wat kau mcm ni..shit la..
ena : anis..brapa kali lg aku nk menangis..tk ckup ke **** wat aku mcm tu hr tu?
anis : na, igt 1 benda.. Tuhan tu tk kejam
ena : aku benci dia anis..
anis : na, aku benci sapa2 je yg wat kau menangis...i'll owez be by your side..


situation 4:

mama: ena, sabar ya..setiap yg berlaku tu ada hikmahnya... ena cantik, ramai yg boleh syg ena.. bkn ****** je...
ena: tp ena sedih la mama, ena tk sangka ****** pn sanggup wt ena mcm ni..
mama:tk pe na, nnt sape2 lelaki mintak no ena, bg je.. ;p
ena: ;)


situation 5:

ena : mom...aku sedih..bla3..
mom : omg!! ena...kesian kau.. i feel like crying too..
ena : mom, kau taw kan..aku bla2..
mom : aku taw na, igt..aku syg kau..syg sgt..kau ada aku..
ena : ;'{


to all my friends and mama...thanks.. ena cuma ada korang je nk support ena..
ena nk mulakan hidup baru..kejar cita2 ena.. ena janji, ena cuba untuk berubah..
cuba untuk tidak lg keluarkan air mata ena..ena taw..1 hari nnt.. ena akan jumpa yg
terbaik..

oh Allah..
please guide me..
i've done a lot of mistakes..
this is all my fault..

ya..
ini balasan yg aku terima..
aku redha..

;'{

.l.o.s.e.r.

pg ni, aku dgr satu brite yg tk menyenangkan hati pasal seorg jantan dayus yg tak tau malu..
i just wanna say 1 word to him..

wahai jantan dayus..
kau..

.l.o.s.e.r.

;)

20080411

Congkak


Asyik beremosi je...
mesti aku dh pengaruhi visitor2 blog ni..
*GRRr..

meh cni.. nk cite sket pasal crite baru keluaran Metrowealth, crite seram bertajuk Congkak..
cite ni cam best je.. ntah... kate David Teo,"felem"(sebutan filem ala David Teo) ini dibuat slps felem Jgn Pandang Blkg dpt smbutan hangat..
penulis shkrip(sebutan skrip ala2 Pierre Andre) die pun kate best, so jom arr tgok babe!
support our local act la wey!!




p/s: uaarrghh, mcm seram oke.. jom tgok!! 17 April 2008


Synopsis

Kisahnya bermula apabila Kazman serta isterinya Sufiah mengambil keputusan bercuti bersama dua anaknya, Lisa dan Ely di sebuah banglo di tepi tasik. Kazman sudah berjanji dengan seorang kawannya untuk membeli banglo tersebut sebagai persinggahan semasa bercuti. Pelbagai peristiwa pelik berlaku sepanjang perjalan mereka termasuk kehilangan telefon bimbitnya.

Setibanya mereka di banglo tersebut, peristiwa yang semakin pelik turut terjadi. Sufiah cuba meyakinkan Kazman untuk keluar dari rumah tersebut tetapi tidak diendahkan. Kazman tetap berkeras untuk membeli rumah tersebut kerana sudah berjanji dengan kawannya.

Sufiah sentiasa merasakan ada makhluk sedang memerhatikannya. Salah seorang anak mereka, Lisa setiap malam akan turun ke sebuah bilik gelap untuk bermain congkak dengan seseorang yang hanya boleh dilihat olehnya seorang. Sufiah yang tidak boleh bersabar dengan perkara itu telah membuang congkak tersebut ke dalam tasik. Lisa juga sentiasa bermain di tepi belukar di belakang rumah kerana kawannya tinggal di situ sehingga Kazman perasan Lisa bermain menghadap kubur lama.

Pada malam keesokannya, Sufiah dikejutkan lagi dengan bunyi congkak tersebut dari bilik yang sama. Apabila Sufiah pergi melihat, dilihatnya seorang tua sedang bemain congkak tersebut. Semakin lama peristiwa yang berlaku semakin pelik dan menyeramkan sehingga pada malam ketiga kedua-dua anaknya telah hilang dan Sufiah didapati tidur di siling bilik.

Pak Tua, penduduk paling lama di kampung itu telah pergi ke rumah tersebut untuk menyelamatkan keluarga Kazman dan mencari Ely dan Lisa.

Apakah sejarah sebenar banglo tersebut dan dapatkan Sufiah diselamatkan serta berjayakah Ely dan Lisa ditemui semula. Segalanya bakal terungkai dalam sebuah lagi filem seram terbitan Metrowealth (MIG), CONGKAK.

utk tgok trailer klik sini


so my babes,, especially anis and jue yg tk sabar2 nk tgok sejak last year,, jom2 aku excited gila oke?
;p

It is painful..

woke up in the morning..
not really actually..HAHAH..*pbbhhtt..
urghh!! felt dizzy and giddy..
all things like spinning and moving..
yes,, im losing my body-balance..
:(
yeah,, im not feeling well right now..
any remedy?
i want you,,baby..

Bulan..

Bulan,,
lihat aku..
aku menangis lagi hari ini..
aku lemah..
terlalu lemah..

kawan-kawan..
tolong aku...
bangunkan aku..
lekas..

*crying...

;'{

20080410

Pesanan seorang sahabat..

"....jangan tiggalkan org yg kita SAYANG untuk org yg kita SUKA,,
kerana org yang kita SUKA akan tinggalkan kita utk org yg mereka SAYANG,,
jangan cuba dapatkan apa yg kita SAYANG, tp SAYANG lah apa yang kita ada
sebelum kita kehilanganapa yang kita SAYANG..
kerana mungkin org yg SAYANG kan kita, mungkin sbnrnya org yang kita SAYANG..

lebih baik kita bersama org yang SAYANG kan kita daripada org yang kita SAYANG ,,
kerana mungkin orang yang kita SAYANG hanya SUKA kita,,
tanpa rasa SAYANG..."


thnx Ziera,,
-_-


kosong..

aku kosong..
hanya itu mampu aku kata sekarang,,
ah!
usah peduli aku..
aku yg cari masalah..
:(

Tentang kawan-kawan

Puisi indah,,
bait2 yang tersirat..
untuk kamu sahabat..





aku suka dia..
inilah pemuisi muda..
fynn jamal

karyanya..
aku gemar sekali..
(:

Kawan-kawan..dengar ini..

hanneys,,
aku rindu engkau..
sangat2..
nk gelak2, boleh?
aku sedih ni...aku dengar ckp kau..
;(

mom,,
nk manja2 dgn kau lah mom..
aku sedih sgt..
kau dtg la cni mom..
kau faham aku..
aku sunyi..
;(

jue,,
nk tgok jue main tournament..
ena happy nnt tgok jue..
nak main cubit2 bontot jue..
syg jue..
;)

Ramzi Mohamad,,
uh,jage am!
nnt ena beli D70 ke D40 tgok la!
urgh!! lomography tu wat ena bengang hr ni.(wat tk juga jadi)
btw,,am tggu ena kt UK..
smgt btul nk blaja oversea..
;p


ceghap,,
jgn kecik hati..
i mmg emosional..
tgok je keras..
tp hati lembut sgt mcm ape je.
;(


faizal,,
thnx taw!
u are succa a nice friend eva.
(:

faizul,,
urgh!!u made me cry today..
;'{

20080409

Duhai hati...

hati,,
kenapa dgn dikau..
sakit sahaja..
kau tak kasihankan aku kah?

hati,,
aku mahu mati..
boleh tidak?
aku mahu mati duhai hati...

;'{

Bicara dengan rembulan..

oh bulan,,
bawakan aku lari..
lari jauh ke arah mu..

oh bulan,,
bawakan aku lari..
kedunia yang tiada penipu..
sugguh..
aku tidak bisa tahan lagi..

oh bulan,,
dengar sini dan lihat ini..
aku menangis lagi..
buat yang ke berapa kali..

aku tidak juga pasti..
arghh!

-_ -

Sakit Hati!

apaadahal??
bahasa apa itu?

iya,mmg aku lah pengemis chenta yg kau maksudkan itu.
ya,,
aku mengaku..
aku-lah 'makhluk' itu..
aku tk sembunyi apa dari pada kamu..

aku jujur,,
itu kata-kata dari dlm hati aku..
rasa cinta yg ikhlas dr dlm hati aku..
tp..
ah..cintaku utk org yang salah,,
begitu bukankah??

ya,,
aku-lah 'makhluk' yg selalu menjadi punca masalah kamu..
aku emosional..kata kamu..
aku desperate dan menjadi aggresive..kata kamu juga..

iya-iya,,
aku lemahh..
aku bodoh..
aku desperate..
aku emo..
aku aggressive..
lagi apa??

kau?

aku pnh syg kau..
aku pnh sanjung engkau..
tp skrg..

aku benci kau!!!

urgh!
*kenapa aku meng 'google' kan diri??
tolonggg...

arghh!!

Dear Diary,,

4 things that made me feel s**k + annoyed sgt2!!

  1. Lomography - ni sume keje am la ni! tk dpt siap kan, so, ena bengkek gyle!! urgh!
  2. Blogger template - tlg la... tknk tgok coding tyme cuti ni bole?
  3. kenapa nk 'wa2'? hebat sgt-kah?? damn it!
  4. akukah pengemis chenta yang kau maksudkan itu??

....

*pffttt!!

help me to settle all these..

anyone,huh?

20080408

Wuuhuu 2008..Where music & art blend




p/s: support our local acts..in Wuhuu 2008 at Ipoh.wpn aku jauh tak dpt nk g,,aku ttp nk support gk! ;p....sape2 yg dekat tu turun la oke?
utk tgok tee bleh klik kat link tu..nnt akn diupdate lg!
;)
TEE BOOTH

BANGKIT
RAINBOW DROP CLOTHING

RANGGAMODS FASHION INC

GUMBIRA CLOTHING
HYSTERIA
GIG-IT CLOTHING
WARNAWARNI CLOTHING
THEBRAIN
JIWAKOSONGART
MUFAKIRIN NETWORKING & WARONG SENI
FREESTYLE
CHANTQ
REVOLUTION ALTIMATE CLOTHING
BUTANG CLOTHING
PLEBISIT KONFERANSIseni
KARRUT CLOTHING & KELASICK LABEL
RIMAS CLOTHING & CALCULATOR
DIRT-TEE CLOTHING
LOVE MURDER FASHION
RIBUT DESIGN
ME&NAD DESIGN
KURO DESIGN
CHONTENG
WOOTS
TWO6’CIRCLEURDSGN
BLACKSHEEP CLOTHING

ANOREXIA NERVOSA CLOTHING
BLIZZART
STREET SIGNAL
PHOTODOJO
gomogie
kusut
UiTM Perak, Art & Design Faculty
ra.clothing
BrokenHeart Clothing
retak design


ART EXHIBITION

LIMPAH TAK RUAH
BANGKIT
UiTM Perak, Art & Design Faculty
Sifo.com

MUSIC PERFORMANCES

Hujan
Couple
ALAMband
Second Combat
Retrodelic
Dahlia By The Stairs
Guvnor
Influx
Skin Theathre
Romantic Fools Club
Bee-ru
Coldstorage



(:

Bored, hujan & raingers..

i'm absolutefuckingly bored today.
another 20 days to go.
i miss my friends,,

.....

GRRrr..

to admin hujan.org especially super admin;

truskkan berusaha siapkan web hujan.org version 2..
kami raingers2,,sentiasa support korang..
exam tetap exam,, raingers ttp raingers,, HAHAHH..
best of luck! (:




to all raingers;

doakan hujan kembali dgn selamat ke tanah air dari UK..

sama2 sambut:

April, 9 2008
Ketibaan Hujan ke Malaysia @ KLIA Sepang, Selangor,
jom raingers!!



"Support our local scene"



20080407

Holiday is cuti

(:

aku hanya seorg hamba yg lemah,,
seandainya tiada siapa percaya akan aku,,
aku pasrah,,


....


oh myy Lord,
gimme some strength,,

agar dpt daku bercuti dgn aman..
tanpa 'gangguan'

;p

You go girl! keep dreaming..II

A little advice;

(:

If I'm not sure which way to go..

ask my heart;
my heart will know..

when my mind doesn't know what to say;
my heart will find a way,,

when I can't see the finish line;

or

when my dreams seem hard to find;

know that I knew the way;

...and my heart will lead me there 1 day..




my list of hopes & dreams,,


regards,,
ena


20080406

Data Sructure & Algorithm

uarrghh!!
takut nye saye dgn awk!
uh, tp still nk on9 jugak..
ntah ape2 je..
mesti mom pun takut..
anis pun takut...
tp sume mls..
*GRRR..

report n coding tk submit lg!!
tlgggg...

abi dzar,,dzul,,admir,, tolongg...

to Umran Aziz,,
mentang2 kau pandai..
soalan kau bg cam cibai..
cis!

....belajar la!..


Hannan & Hanneys

Selamat menyambut ulang tahun ke-3 percintaan korang.. he3.. *lolz.
skema tul!
Happy 3rd anniversary fer both of you..
I'm happy for you guys! ;)



p/s: ini hanneys & hannan sama chantek sama padan


For hanneys&hannan;

  1. jgn slalu gadoh2..
  2. hanneys- jgn kuat merajuk,, igt jugak 050505 *sob3... ;'{
  3. hannan- jgn garang sgt & jgn bagi muke sgt kt hanneys tuh! mrh je die neh,, nakal sangat.. HAHAHA.. *kidding,lol!
  4. semoga jodoh korang ke akhir hayat,,
  5. igt,, i'll owez pray for your happiness,, sayangss,, ;)


*sigh* sibuk advice org.. diri sendiri pun single! lalala~ ;p
igt tu,, I wish and hopes,, 1 day dapat jemputan kahwin from korg!
yeayy!! nk jadi pengapit...HAHAHA,,

last word,,

.happylyeverafter,, kay?

loves,
ena050505


20080405

You go, girl! Keep dreaming...

Yerp,, im about to write this motivational post!
yes,, im the one who are responsible to my whole life,, to my own future!

if i was a...

star,,
I'd be the brightest! *Grinn*

if i was an..

answer,,
I'd be the right one.. ;)

if i was a..

fine pie,,
I'd be the finest one

I'd be the rare rainbow if rainbows were few;

I'd be the perfect fit, if I was a shoe;

I'd be nice as the sunshine that makes the sky blue;


....learn to fly....


20080404

Suara hati...tidak bolehkah?

Azizul Hakim,,
yess,, i wont write about it anymore-lah,,
i noe,,
ppl hate it,, ppl feel sad also..
*sigh*
thnx for your concern..

i'm trying not to write any post that sounds like 'emo'
or make it rarely..
aite?

letme laugh..
HAHAHA...
*big grinnn*

thnx,friend,,
-_-

Sejak Kapan...duhai kasihku?

Sejak kapan?
tentu, sesudah,, sesudah kukenalkan dia
di mana?
tentu, di tempat cinta subur dan membara;

mengapa?
kerna cintamu padanya selalu ada
tidak seperti cintamu pada diriku yg sekejab cuma;

bagaimana?
ya, dengan setulus jiwa
siapa?
tentu, pasti si dia
tentu saja kau suka padanya,, aku tahu itu;

Hmmm…, mungkin
mungkin jika bukan kerna silap salahku..
ia tidak akan hadir juga..
ah,, tidak perlu dikesal perkara yang sudah berlalu

terlalu sakit untuk diingat,,terlalu perih untuk dibubat,,
aku sayangkan-dikau teman,

kau terlalu istimewa;

terlalu kasih diriku padamu
sehingga memujimu selangit tinggi
memujamu tidak terperi;

terlalu penat diriku ini berbicara tentangmu
tentang cinta yg tidak juga bertamu;

ahh..aku rindu saat manis bersama-mu;
hanya itu yg sahaja yang aku mampu..

-_-


Sore ini...aku termenung..

Aku,,
aku bertanya pada diriku..
Kemanakah semangat yang selama ini setia menjadi bayanganku?
di manakah marina yang dahulu?

Allah,
Jangan biarkan hambaMu ini menjadi makhluk yang mudah menyerah oleh ujianmu
Menyerah mudah oleh gagal yang menjelma seribu
Cepat pasrah oleh duga dari sisiMu

Terlalu mudah,,
diri ini hanyut dan melupakanmu,,
ampunkah aku ya Allah
terlalu byk dosa-ku pada-mu,,

tidak cukup berbidang tanah berjuta lautan,,
untuk ku pautkan coretanku,,
tentang rasa syukur pada hadratmu,,
kerna,

menjadi-kan aku hambamu...

hamba hinamu,,
Aku..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...