20100930

Mari ketawa melihat kebodohan!

Yes, sarcasm.

Like what the Peri told us. "I am so sarcastic, I would end up become a Kera Sumbang". So effing true.

Yes I turn to be the old me. Aku mula benci sekor demi sekor beruk depan mata. Dan adakalanya mahu berterima kasih pada beruk-beruk itu kerana mengajar aku apa erti beruk-dapat-bunga. Terima kasih juga kerana memberi hiburan tanpa bayaran. Yes, thanks to youu!

I am your truly die-hate-fan. I hate almost everything in my fucking life. At the same time aku bersyukur kerana menjadi aku. That's what a friend for, supaya dapat melibangkan diri. Sungguh betul.

Mari kata yeay pada kebencian kerana kebencian akan membuat kita semakin berhati-hati. Mari masuk Kelab-benci-manusia, kerana aku sekarang tidak mudah gagal tanpa orang dibelakang. Tiada lagi istilah cuba, kerana aku memang akan gagal mengenal manusia. Ramai beruk yang bertopeng manusia. Yeay.

Mari jadi kejam kerana tanpa kekejaman tiada kejayaan.

Rasa mahu muntah lihat gelagat manusia pakai topeng plastik? Kita ada dua pilihan:

1. Bunuh beruk itu
2. Bunuh diri sendiri


Senang.

20100918

Rindu

Sumpah dah lama tak jumpa kau, ketenangan. Mana menghilang pun tak pasti. Aku memang loser bila perlu ada seseorang yang kuat bersama aku untuk aku jadi kuat dan bila mereka tiada aku kembali jadi bodoh. Yes, indeed I am a such a pathetic loser. Aku cuba cari, ah tapi sebenarnya tidak cari pun, aku tipu.

Aku rindu aku beberapa tahun dahulu. Aku rindu kan siapa aku pada zaman sekolah. Aku rindu aku pada zaman umur 18-21. Pada masa ini kehidupan aku adalah aku dan kekasih aku. Aku tak perlu hirau apapun bangsat didepan mata. Aku tetap gembira. Kenapa tidak sekarang? Kenapa mereka seakan menganggap aku bagai kereta control yang boleh ditekan "play, reverse, fly, left, right dan stop"

Ya, aku yang bodoh.

Biar orang buat diri aku bagai gampang!

20100911

Mangkuktandas!!

Sejak akhir2 ni aku semakin dapat sedar tentang perangai aku yang satu ni. Aku memang kuat sensitive perihal perangai manusia yang bagai mangkukjamban!

Terutamanya sesiapa yang suka nak cerita nak up, tunjuk bagai dia paling kenal semua orang hebat dalam dunia. Mujur kita ni di Malaysia, jadi tak banyak international artis pn, cubalah kalau aku duduk Amerika dan berkawan dengan spesis begini, dah tentu Angelina Jolie pn dia cakap sedara mara dia.

Sumpah fade up. Dua hari lepas aku meletup. Itu maknanya aku dah tak tahan.

Sudahlah kau pernah ranjit aku tentang gambar dahulu, sekarang kau pun berkawan dengan kawan-kawan aku juga. Ok baik, kemudian nak cerita kau kawan dengan Liyana Fizi, Fynn Jamal, Hujan, Bunkface, dan siapa lagi? Kemudian nak sembang perihal orang2 tersebut depan aku contoh macam "Fynn tadi I sms dia, x reply lah tak tahu apa hal" dan "eh, u tau tak Noh cakap kt I dia nak kawin dengan MizzNina bulan depan" .."Fad Manaf tu geng lepak I hari2 kot.." Eh tolong lah aku tak suka nak dengar cerita kau yg 24jam nak up tu je pathetic.

Kenapa? Kalau artis semua nak berkawan dengan dia lah? Dan mengaku kawan baik dan saudara apa lancau. Nak up status kat FB, tag nama artis itu ini yg ada dalam friendlist kau dan nk tunjuk yang kau habis baik lah dgn artis ni sambil berharap ada orang komen "eh, kawan dgn Liyana Fizi eh, bestnye" kt status kau dan kemudian kau boleh reply "I memang rapat kot dgn dia"

Hah. Pegimampus.

Sumpah menyesal kenal spesis cipanzi mcm ni. Umur dh tua tp perangai mcm budak umur baru nak up.

Aku tak kenal lah siapa Zara Ismail walau aku tau dia somebody dalam scene ni. Aku tak heran pun jika dia tak ada dalam friendlist aku begitu juga dia. So boleh tak jika kau tak provoke aku dengan bercerita tentang orang POPULAR yang aku tak kenal di ym atau apapun site sebab aku tak berkenan untuk ambil tahu lah syaitan.

Kemudian bila aku kenal kan kau kepada Bittersweet, kau pula gebang bagai lama kenal mereka depan orang kan.

Apsal kau ni mangkuk?

Nak aku sumbat muka kau dalam jamban ke?

20100907

Tadah untuk Pakistan

From Wani Ardy,


Dalam seronok hendak meraikan kemenangan berpuasa, kita nyaris lupa pada mereka yang sedang susah, yang setakat hendak berbuka pun payah, apa lagi hendak beraya.

Kata United Nations, jumlah mangsa banjir di Pakistan sudah mencanak naik hampir ke 20 million. Itu lebih daripada jumlah mangsa tsunami 2004, jumlah mangsa gempabumi Kashmir 2005, dan jumlah mangsa gempabumi Haiti 2010 – digabungkan kesemuanya. Kata kawan saya Shahnon, 20 million yang hilang tempat tinggal itu dah hampir sama ramai dengan penduduk Semenanjung Malaysia. Bayangkan. Media kurang melaporkan berita dan perkembangan Pakistan tapi apa-apa spekulasi buat masa ini kita tolak ke tepi dulu. Yang penting sekarang, kita sebarkan hal ini untuk timbulkan kesedaran dan kumpulkan doa dari seberapa ramai manusia yang boleh.

Siapa yang hendak derma (mereka sangat perlukan bantuan), boleh tengok link ini:

Maybank:
http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?cntTypeId=1&cntKey=HL10.08.23&programId=HI-Highlights&newsCatId=%2Fmbb%2FHighlights%2F2010&chCatId=%2Fmbb%2FPersonal

Mercy:
http://www.mercy.org.my/

UNESCO / UNHCR / UNICEF / WFP:
http://www.un.org/apps/news/infocusRel.asp?infocusID=142&Body=Pakistan&Body1=flood (click Donate)

Kalaupun kita tak mampu sedekah wang atau tenaga, paling kurang kita sedekahkan doa dan ajak kawan-kawan sama. Doa banyak-banyak. Tiap kali solat. Jangan putus.

Kasihan Pakistan.

Bismillah hir Rahman nir Rahim.

Ya Allah Ya Tuhanku. Kau peliharalah, lindungilah dan selamatkanlah saudara-mara kami di Pakistan, Palestin, Malaysia dan seluruh dunia. Redakanlah setiap kesakitan, kemiskinan, peperangan dan bencana alam di bumi ini, Ya Allah. Berikanlah mangsa tempat tinggal, makanan dan ubatan yang secukupnya. Jauhkanlah tubuh badan mereka dari sebarang penyakit. Lanjutkanlah usia mereka. Kuatkanlah mereka yang kehilangan ahli keluarga. Teguhkanlah iman mereka supaya mereka tabah, tidak putus asa, dan terus berpegang kepada Mu. Ya Allah Ya Tuhanku. Ringankanlah dugaan mereka dan permudahkanlah hidup mereka. Kasihanilah mereka sebagaimana Kau mengasihani kami, Ya Allah. Bukakanlah mata dan hati setiap manusia yang bernafas agar sama-sama membantu, tidak kira dalam apa jua bentuk sekalipun. Lumpuhkanlah semangat mereka yang berniat jahat. Ya Allah Ya Tuhanku. Semoga kami tidak leka dan penting diri. Sesungguhnya dari kesakitan, kemiskinan, peperangan dan bencana alam sebegini kami belajar kebesaran kuasa Mu, kami mohon pengampunan dari Mu, dan tiada tempat lain kami meminta serta berbalik, selain daripada Mu.

Amin, amin, amin ya rabbal alamin.

Pakistan is facing a slow-motion tsunami. Its destructive power will accumulate and grow with time… Make no mistake: this is a global disaster, a global challenge. It is one of the greatest tests of global solidarity in our times.

- UN Secretary-General Ban Ki-moon


Kebodohan

Memang perasaan macam ni selalu nak ganggu aku bila aku sendiri. Aku sekarang sedang membenci teknologi. Sebab benda ni lebih banyak menyakitkan hati aku dari membuat aku gembira.

Memang rasa sucks bila perlu online 16 jam sehari dan menghadap sesuatu yang kau tak dapat nak pegang dan lihat dengan nyata. Dan lebih bodoh bila benda ni yang sedang control kita. Sumpah macam loser.

Aku benci perasaan macam ni. Tak rasa ke macam tak ada kehidupan? Aku selalu envy pada ain, kenapa dia boleh ada kehidupan yang tidak dikawal oleh teknologi dan tidak aku.

Betul Aman cakap, dia tak pernah nak blame kawan2 yang ada kehidupan lain dengan kekasih. Ada yang kutuk sana sini cakap "A bila dah ada gf dah tak nak lepak dengan kita". Tapi kita tak sedar yang life is all about moving. Betul ke susah cari kawan dan betul ke kawan lebih penting dari kekasih? Cuba fikirkan semula.

Adakalanya kita akan sendirian, betul, dan kawan tak akan selamanya ada dengan kita. Cuba belajar berdikari dan sebab tu tuhan ciptakan kita berpasangan dan bukan bergerombolan. Faktanya ada, sebab bila kita susah, pasangan kita itu lah seorang sahaja yang tetap bersama kita dan bukan kawan.

Masalah disini bila aku kerap 'diganggu' tak tahu sebab. Macam ada sesuatu yang kacau ketenangan aku. Aku tiba2 rasa insecure, takut, sedih, gloomy dan nak menangis tanpa sebab. Aku takut bila perasaan ni datang. Entah lah.


Celaru.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...