20090719

I tak suka 1

I tengah mengantuk, tapi i buat-buat supaya i tidak mengantuk. I pun blogging. U tahu, dulu satu hari i mesti post at least 2 entri. Tapi benda-benda yang i tak suka buat i tak blogging lama. I paling tak suka:


1. Cerita Melayu yang klise
I cuba nak sokong bangsa I, I pun tengok drama Melayu. Tapi I sakit hati, asyik-asyik benda ni:

a. Ahli perniagaan
U all pernah tengok cerita Indonesia tak? ala, perusahaan katanya. Itu orang panggil perniagaan dalam bahasa Ibunda I. Semua cerita mesti cerita pasal ahli perniagaan. Nak I sebut tak cerita dia, contoh macam cerita A,B,C..Alahh..u all tengok lah channel mana-mana pun, kalau drama je mesti cerita pasal kehidupan seorang ahli perniagaan

b. Ugut2 dan dengki2
U all pernah dengar tak, drama Melayu itu adalah cerita sebenar tentang Melayu. Jadi bila u all tengok transformer atau 12.12 nanti u all pun tahu lah macam mana pemikiran Mat Salleh kan. I benci tengok bab2 ugut ni, lepas tu mesti mintak duit tebusan setengah juta dalam masa 24 jam. Haisyh, jangan lah tipu I, takkan lah bank aprrove setengah juta nak withdraw dalam 24 jam. Mengarut lah you all ni.. mintak lah 50,60 ribu ke, i percaya lah.. ni sampai 1/2 juta-1 juta.. Agak2 lah, boleh tak?

c. Rumah
I rasa, kalau dalam ni, rumah besar2 sama ada dekat Shah Alam, Damansara, PJ atau Bukit Jelutong. Kalau ada tempat lain pun, jarang-jarang. Tapi dalam drama Melayu, rumah mereka mesti besar2 kan, maknanya, cerita tu semua khas untuk golongan2 macam tu lahh.. Pernah tak mereka fikir pulak kehidupan orang-orang miskin, untuk dijadikan cerita? I pelik, ok.


2. Bila I memandu selepas tol Sunway LDP
I mesti kene hon, sebab I asyik tengok billboard muka Nasha Aziz dalam ads Polo. Panas. Memang Nasha hot lah! I tak boleh control diri I bila memandu sebab asyik tengok Nasha dekat billboard tu. Haisy, mesti orang pun tengok I macam tu kan..HAHAHA. ade ke orang minat I macam tu? Perasan je kan.


3. Perempuan pengotor
Kalau lelaki tu I tak kisah sangat (I tipu, sebenarnya I kisah). Tapi bila perempuan, macam tak manis lah kan. I pegi rumah Siti (bukan nama sebenar) tadi, rumah dia bersepah sangat, ada ke baju kotor berlonggok tak basuh seminggu berendam dalam besen? Ada ke tak cuci tandas langsung dalam masa satu bulan. I rasa macam nak pitam, tolong, I lagi rela tak pandai masak dari pengotor. Ada pulak bau2 yang kurang menyenangkan. Macam bau ketiak ke?


4. Facebook
I bukan tak suka, tapi I siiccckk!!! I tak suka tengok orang-orang yang baru bergiat aktif dalam facebook ni cuba untuk jadikan facebook macam mainan sewaktu kanak-kanak di myspace atau friendster. I sick tengok diorang ni guna nama macam "Awek Cun", "Petak Koyak", "Misz Bla Bla Bla" atau, nama2 comel macam "Lurve Me" atau nama yang opah dia je faham macam 死神小姐.. Sambil letak gambar motor RXZ, selipar jepun atau watak anime dan pelakon Korea. Ok, ini 'face' book la, gila. Tak payah add I kalau u all macam tu ya? I annoy lah.. Pergi main myspace yea? I pun tak suka, orang yang main adddd je suka hati dia, walaupun dia tu kawan kepada kawan u all punya kawan-kawan lama. Apa kes? U all kenal ke dia nak add? Lepas tu dah add, diam je komen tak apa tak? Mesti u all bangga friendlist u all dah ada 2,000 kat facebook kan? Fuyoooh, I pun suka, SUKA sangat.

Ok lah, sebelum berpisah I suka entri kawan I sorang ni, I pun paste lah kat sini;

Notakaki: I pun dah lama tak main myspace, u all anggap lah ni post untuk facebook, ok?




Current mood:BODOH
Category: MySpace

1. Daftar la dulu bodoh.

2. Upload gambar ko,bukan gambar kartun,atau artis yang ko minat,ini bukan artistspace,atau cartoonspace,ini MYSPACE(your space,ruang ko) lah bodoh.

3. Cari kawan,utk permulaan add dulu orang2 yang ko kenal, atau add band, sebab band2 nih kompom diorang approve.
jangan plak korang add band tuh semata mata nak kutuk band tu melalui komen, ko mmg bodoh. nak kutuk,msg je la.

4. Bila dah ada kawan, reti2 la komen,
bila ko dah add orang, orang tu approve, and orang tu komen ko, ko kena la reply, sebab ko yang add die, tau la malu sikit.

5. Bila ada orang add ko, jgn main approve je, kalau korang rasa korang tak suka, DENY je, jgn lak approve semata2 nak banyakkan kawan or jaga hati,
then bila dia komen ko, ko tak reply, pastu dia kata ko sombong, then ko marah,
bila marah boleh plak ko reply komen dia, oh bodoh sungguh.
FIKIR dulu sebelum approve. tak kira la die lawa/ensem ke ape.

P/S: kalau band tu lain cerita la, aku boleh maaf kan.

6. Kalau nak bersembang, jangan la sembang melalui bulletin, ko nak bagitau semua orang ko sembang ape ke?nape?ko ni PM ek? bodoh.
Bulletin adalah utk penyebaran maklumat.

7. Kalau ko sombong, tak payah la guna myspace, bodoh.

BODOH

=)

sape2 yang terasa and tak suka dengan post aku ni,
DELETE je la aku, aku tak perlu korang semua.

sekian, terima kuih, bukan kasih



4 comments:

taz said...

haha. suke2. lg 2 yg pasal myspace tu. yg wang tebusan tu rasenye die simpan dalam tilam kot takyah susah2 withdraw kat bank. haha.

Paranoid Kota said...

tu lah, akk pon rasa diorg simpan duit bwh tilam. tak ada logika betul. kekeke.

Zuzu said...

hehe!klaka tp mmg btul pn sume tuh..

Paranoid Kota said...

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...