20100512

Yang lama selalunya nampak cool

Aku selalu pelik kenapa ada orang yang pilih untuk berpakaian ala-ala 80's or 70's vintage girl. Aku selalu adore tengok mereka yang berani tampil dengan gaya sebegitu. Dress ala-ala Marilyn Monroe atau Yoko Ono pada zaman kegemilangannya. Bukan apa, corak sebegitu pada sesetengah perempuan moden memang pasti diperlekeh punya. Namun bagi aku, ia ada seninya tersendiri. Kalau tak, takkan ada banyak blogshop untuk vintage collection kan. Walau kadangkala nampak macam ahso mana ntah sesat kat town, tapi peduli apa kan, it's some kind of fashion juga.

Ada sesetengah perempuan berani yang boleh pulak pakai dress sebegini untuk keluar ke Bukit Bindang dan sebagainya. Aku suka tengok tapi belum tau it looks good untuk aku atau tidak. Banyak blogshop yang jual vintage dress worth for us to take a look or even buy. Cantik. Sumpah. Kalau berani boleh cuba. Berani kerana benar. haha.

Klik sini untuk lihat macam-macam koleksi vintage yang cool!

Percayalah bahawa semua manusia dilahirkan cantik.

Senyum.

3 comments:

mama_izz said...

ceqla dah try pakai vintage ni tapi mcm tak sesuai pulak kalau ceqla pakai.. nampak mcm orang lama2.. hehhe..

::hanneys:: said...

style mcm tu nnt kite same2 g cluz eop taw. kelaaassss gitu nyah! hee.. hye chantek!

Marina Ina said...

ceqla: hg kurus ceqla, nmpk cantik je kalau org kurus pakai ape pun.. betul..huhu

anis: bukan kelas eop je, pegi cafe paling penting haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...