20081117

Aku rasa makin lama makin jengkel

Pernah kau rasa tiba2 kau suka je orang keep on jealous kat kau? Memang itu yang aku rasa. Kadang2 aku rasa macam kepuasan tahap maximum bila ada orang sanggup stalk aku dengan bangganya menaip nama marina bakri di carian google.. Memang impressive. Aku bukan macam melayu minimalis, blogger anonymous yang terkenal atau pun fynnjamal, namun kadang2 kau pun tahu lah, for some reasons, ada orang akan dengki dengan kau.. Macam contoh kalau kau cantik, lepas tu boyfriend kau pulak kacak sial, mestilah orang dengki.. Atau pun kau pandai gila, lepas tu aset bapak kau pulak macam perdana menteri, mesti orang dengki punya.. Atau yang lebih popular, bila kau adalah bekas kekasih kepada kekasih baru seorang awek tu, mesti awek tu kata kau bitch. ala.. biasalahh..


Tapi bila kau tak tahu sebab apa orang nak dengki, atau stalk kau mesti kau rasa macam nak lempang dinding kan? Atau pun orang tu tengah salah sangka kat kau, mesti kau rasa macam nak explain dalam melodi kan? itu yang aku rasa sekarang.. Sebab aku tak faham dengan seorang minah kat facebook ni kan, dia add sebab nak stalk. watefish kan. Mungkin dia fikir aku ada scandal dengan bf dia ni.. tapi dia silap kot.. Tu mungkin cerita lama, atau mungkin juga lelaki tu memang tak berminat dekat kau.. So, stay away je lahh kan.. Kau jangan buat sampai orang lain jengkel atau ia akan jadi lebih parah bila lelaki tu sendiri yang jengkel.. Aku tak salahkan kau, mungkin kau insist kan perhatian.. Tapi macam jalan yang kau ambil tu salah.. Kau kena banyak belajar hati kaum adam ni, kadang2 aku pun tak faham, dan malas sial nak faham.


Aku cakap ni sebab aku tahu macam mana sakitnya hati bila kita bertepuk sebelah tangan.. Aku pun kesian kat kau jugak.. Aku tahu kau punya 1001 cara nak pikat hati dia.. Satu yang aku nak cakap, aku memang tak pernah pun nak ada relationship dengan dia.. memang tak ada dowhh.. kau tak payah nak stalk atau kau nak perli2 aku bila aku komen dia dekat fb. tu memang nampak gila macam kau annoying gilaa.. sumpah -- aku tahu dia tengah benci. betul. benci. Mungkin juga kau perlu fikir cara lain. reverse psychology ke? kau mesti pernah belajar kan? Tak payah berlajar lah, aku pun budak teknology, bukan human sciences. Ini yang abah aku cakap common sense.. Kau boleh fikir cara yang lebih matang untuk pikat dia, tunjuk kan kau memang betul2 nak masuk 22 tahun depan.. Tolong jangan tunjukkan perangai dua belas tahun kau depan aku, sebab aku rasa macam nak tampar diri sendiri -- kenapa lah aku kena berhadapan dengan benda bodoh ni..


Aku pernah rasa macam nak mati bila kita je yang bagi hati kat orang lain tapi orang tu sikit pun tak suka kita. Sama ada dia memang anggap kau kawan je atau nak gunakan kau, itu kau sendiri kena nilai.. Berhenti berharap pada sesuatu yang tidak mungkin akan jadi milik kita.. Kalau kau nak jadi macam aku pada waktu ni, kau teruskan la perbuatan bodoh kau tu. Atau kau boleh tahu siapa diri aku sebelum ini jika kau rajin membuka lembaran silam ini. Ya, masa ni memang aku jadi hamba pada seorang lelaki yang sebenarnya tidak ada sezarah rasa sayang pun pada aku.. Aku silap. Aku tak nak kau akhirnya akan menulis entry ni pada dia.. Tolong berhenti.. Tiada guna kau berharap pada sesuatu yang tidak pasti..


Tolong tunjuk kan pada aku yang kau sekarang tengah buat degree dalam bidang sains, atau aku akan terus menampar dinding.


Stop stalking him, and pretend like you're fucking caring.
Enough girl..

This fucking love sucks poem, i dedicate for you


Testify against my love
All that matters is the sky above
Dying like a Shakespeare play
Love sucks so now you're free to say...

Unexpected words
Sounds like a stone
We'll never be the same again
This is a song about my pain

Arrows straight inside my heart
Tear apart my flesh and blood
Worms will crawl into these wounds
Love sucks, there's nothing I can do


Softy love is killing me
Too much pain to feel
You'll never see me crying'
Cause I'm far away from you
To never understand my life
The things I've done for you
Alone, speaking to this room
Love sucks, I wanna hate you

7 comments:

HaNnaNeyS said...

dear..sush tol la org di sekeliling kite ni..rmai sakit mental..hee..mari lempang buntut sendiri la dear..jum..hee

Aida Zahrol said...

huh..sapa plak yg menjengkelkan u ni...

i pun slalu stalk blog u beb :|


*p/s:miss u so much!

Anonymous said...

sometimes kita sebagai manusia tak tahu cerita sebenar..
face the fact..walaupun kita sepandai atau sebijak mana pun, te rel thing tuhan lebih tahu.

.m a r y n n a.® said...

ohh ya meh. perhaps you are the one kot.. peace then.

.m a r y n n a.® said...

to aida: i think you tahu that girl lah. if you tk tahu, then you should tahu, bcoz mmg sangat annoy

anis : biasa lah, diorg ni semua kan waris, take care kita always. haha

HaNnaNeyS said...

adoyaaii..npe kite nyer stalker sume spesis yg same..huahua..

; Rara wanna get famous and take over the world said...

Hello babe! ( :

It is sooo true abt orang-orang yang jealous dengan kita tu.

Kenapa eh?

Yang paling best tu, kita tak kenal pun dorg tu, tau tau je nk maki, nak attack.

Dorg buat entries semata-mata nak kutuk kita.

Haish. Sekarang baru tau apa yang Fasha Sondho rasa!! Muahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...