20081113

Nasib baik belon bukan fear factor aku

Pagi tadi hari adalah pagi pertama aku sebagai penghias belon. Kawan2, balloon decorator! --'
ok, aku ingat kedai tu kedai bodoh2 macam kedai souvenir murah atau pun yang korang lebih familiar, kedai dua ringgit.. tapi seriously aku silap, the shop is the Party Shop where all people come if they like to organize an event, typically a birthday party.. Percayalah kau orang, 1 person might spent 3000 just for celebrating their new born baby , omg how complicated people are! Latex ballon memang boleh buat duitt!!



Mula aku pusing2 kedai tu dgn Shirleen dan spend more than two hours teaching pasal stuffs dalam tu, from tic tac, invitation card, ballon, costum, banner and some benda mengarut ada dalam kedai tu...and the best part was, bila dia ajar aku mcm mana nak inflate ballon dengan helium.. omg, this is seriously pengalaman kawan! seronok gilaaa... all type off ballon ada, and sekali sekala James takutkan aku buat2 bunyi meletup, demmit, mmg sangat ngeri bagi orang yang takut ballon. sumpahh! Shirleen cakap tomorrow and Saturday we're going to be tremendously busy.. Banyak event from company and party all around KL.. and tomorrow aku akan inflate more than 100 ballons and do some decoration untuk those event.. and i tell you what, customers were very fussy.. seboleh2 nak deco paling unik kat dunia ni yang orang lain tak pernah buat.. regardless the price, diorang sanggup spent beratus2 untuk decorate ballon sahaja.. sungguh pelik manusia..

Tengok semua ni, aku dah boleh buat ok!





Sekarang aku tahu buat bunga, hati, pokok dengan daun2 guna ballon,
kau orang boleh tak?

<3

3 comments:

HaNnaNeyS said...

eyeayh!! kwn sy pandy..change course la..msuk kaed..kahkah..*xpsl*

.m a r y n n a.® said...

tulaa..aku dah isi form nk tukar kos ni

♥ juhairah ♥ said...

waaaaaaaaaaa!!!! nnt aja jue okay! haha.. sronok giler ok!!!! uwaaa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...