20080812

Tentang mereka.

It was Sunday.


Pergi menonton bersama tersayang. Sebenarnya dia dah tgok cerita tu. Tapi mengada nak suruh aku tgok. Memang sangat sacarstic dia :)
Hmm, cerita tu memang beri kesan menusuk dalam jantung sampai rasa semput2 nak nafas tak bleh. haha.


Forgetting Sarah Marshall


The film made me about to cry once again.

him : u Rachel ke Sarah?
me : i think Sarah. [senyum fake, sial]

Sepanjang 1 jam 30 minit cerita tu aku rasa macam ada batu besar himpap kt kepala aku. Ya, aku lah seorang perempuan yang dumb seorang lelaki baik untuk kejar sesuatu yang fake, yang aku rasakan sempurna pada mata aku [ketika itu]

Lepas aku sedar lelaki itu layak di panggil gampang jalanan, aku mula nak compare dia yang pada mata aku perfect tu dengan lelaki yang aku dumb tu. Bangang kan. Mulalah aku nak rasa yang sebenarnya dia tu baik, bestest i've ever known, bestest i've ever loved.

Bila lelaki fak tu dah buat hal, pandai pulak nak cari bekas tu, tak tahu yang dia dah terluka sampai berbekas yang teramat sangat. Sampai dah tak boleh nak baik dah. Cuba lah apa cara sekali pun, bekas itu akan berdarah kembali. Ia bagai satu kemalangan ngeri. Namun, banyak pengajaran yang dapat aku pelajari.

"....Apa yang kita makan nampak sedap tapi mungkin tidak berkhasiat Makanan tidak berkhasiat tidak baik untuk kesihatan Ia boleh mengundang kepada kematian..."


Dan aku telah mati selama beberapa bulan kerana salah ambil makanan. Sekarang pula aku perlukan vitamin dan supplement untuk bangkit semula. Kekasih, maafkan aku jika aku tidak dapat melupakannya. Namun kau tahu satu, aku sayang kamu.

"Sarah Marshall",
Terima kasih kerana sedarkan aku bahawa aku ni bodoh macam kau.

"Rachel",
Teruskan menyayangi orang yang pernah aku sayang, jaga dia sesempurna mungkin

"Peter",
You are the one I've ever loved, thnx for your cares all this while.. --'

"Kekasih",
Maafkan aku, aku sayang kamu..


:)

2 comments:

Aida Zahrol said...

macam tentang i jua je..

dah dload cite ni..lom tgk je lagi :(

aLia-neSS said...

kt aussie dh lame kua, bln 4 dl kot.

lia tgk, mmg a bit like my love story jgk.haha

but i think im rachel! sedey lahh! dh la lia tgk dgn kwn yg kalau dlm movie he's peter!

bongok la.

p/s - i feel u babe. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...