20090804

Review aktiviti sepanjang minggu

Ala-ala radio komentar pula.
Bagi can lah kan.

Hari kedua Ahad, bermakna beberapa jam selepas Konsert SEARCH di awan biru, pembetulan, awan warnanya putih, langit yang biru. Tapi aku, zira mom tidur macam pengsan.. Tidur yang terlalu lena dek kepenatan yang tidak berbaloi-baloi. Mana taknya, sudahlah datang lewat, terlepas show pesawat.. Sampai pukul 6 lepastu security check macam nak masuk office menteri. Siap sensor2 bodoh lagi. Aku pun pernah pergi konsert legend juga, tak ada lah se-tahi ini.. Tunggu punya tunggu R.O.B tak perform2, tup2 pkul 8 baru perform, nak bagi warm up katanya. Sabar lagi, tengok-tengok pkul 10 baru lah Amy pegang mic. Semua kembali bermaya. Tapi suram balik lepas beberapa lama -- BLACKOUT pulak. sound system funfair bak kata kukubesi. Masa tu aku fikir kami bertiga je yang tak puas hati dengan gig malam tu, tapi bila keesokan harinya, satu persatu status kutuk konsert tu dekat facebook dan juga surat khabar. Ya, memang menyedihkan. Sangat. Kejora aku tak main kott! >.<


Cukup.
Mereka terlalu otai untuk memberi penjelasan lanjut.

Minggu ini terlalu klise, cuma yang menarik, aku dapat tukar bilik bawah, sudahlah bawah, dapat pula access wi-fi, ini baru berbaloi-baloi.

Rasa semacam,
entah,
Rasa jauh..
Rindu..

*peluk bantal*

Pingin peluk orang agaknya?
Aku saja, mungkin?



Iklan

--'


Ok, skrg tengah siapkan assignment. Teruk betul rasa semester ni.
Macam loser.
L.O.S.E.R

I kid you not.


Ulcer, sakitnya.
Bodoh.
Sudahla kau menapak luka dalam mulut ni berbulan2.
Kau kejam,
ULCER!


Tak faham.
Kenapa bila jadi cantik saja, segala apa privilege access pun kau dapat?

Boleh mengada-ada,
Boleh demand apa-apa,
Boleh diberi-muka,
Boleh di bobok-bobok.
Boleh dimanja-manja.

Walau kau kosong..Seperti kosongnya air didalam telaga.

Tiada apa..

Tapi kerana kau cantik, kau fikir kau menang segala-gala?

Kau silap.

4 comments:

Lup-duP said...

ena..ulcer tuh tanda Stres...jgan stress byk sangat ..insyaallah ok la ulcer tuh..byk minOm air k

Marina Ina said...

stress jugak la janie. tk tahu kenapa. Ulcer ni mmg bodo. baru je kene, pastu kene balik. thanks janie. :P

Lup-duP said...

haha janie mcm tuh jugak dulu .....sekali 3 ulser kene ..time final exam ..ase nak demam jer..but pas exam jer alhamdulillah..hahahaha

nabilanazlan said...

*gelak* *gelak* dan terus gelak lagik..haha kejora ko mmg xmain..lagu2 search yg hits pon xmain!!! geram3..

p/s: baru baca entri2 anda..hahaha giler lame aku nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...